WTA French Open – elődöntő: Pavlyuchenkova Anastasia – Zidansek Tamara, Június 09

Tenisz, csütörtök, 2021, Június 09, WTA French Open, 11:00              

A French Open lassan közeledik a vége felé, a nők már az elődöntőre készülnek. Személyesen nem vártam Pavljucsenkovat az elődöntőben, de ezzel talán nem vagyok egyedül. A bukmékerek töbsége azonosan gondolkodott. Elismerem, hibáztam, de nem csak én, amikor Azarenka győzelmére fogadtam múlt héten a vasárnapi meccsre. Azonban, Pavljucsenova vagy Zidansek játszik a French Open torna elődöntőjében, a verseny kezdete előtt erre biztosan nem számított senki sem. Míg Pavljucsenkovával azért lehetett volna számítani, mert amikor jó kondiban van, mindenkivel tud meccset játszani, de a szlovén, csak 23 éves Zidansek, aki jelenleg a ranglista 85.-ik helyét foglalja, és aki a legjobb csak az 56.-ik volt, hatalmas meglepetést okozott. Különösen nagyon váratlan volt a negyeddöntős győzelme a kiemelt Badosa felett 3 szettben – ráadásul a döntő 3.-ik szettben Zidansek már 2 breikben lent volt, de mégis azt a 3.-ik szettet 8: 6-ra megnyerte. A nyolcaddöntőben Cristeat verte meg 2:0 eredménnyel. 

Pavljucsenkova szintén lejátszott egy maratoni negyeddöntő mérkőzést Rybakinával, és a 3. -ik szettben 9: 7-re nyert. Pavlucenkova jobb játékos volt, de sajnos a számára, nem fordított a javára néhány fordulópontot a mérkőzés során, ezért a mérkőzés annyira elhúzódott. Pavljucsenkovának 17 breakballja volt ezen a meccsen, míg az ellenfelének pedig “csak” 7 volt, és ebből is világos, hogy Pavljucsenkova teljes mértékben megérdemelte a tovább jutást. De előtte ez az orosz teniszező kiselejtezte a többi jól hangzó nevet, nevezetesen Sabalenkát és Azarenkát, akit az elején említettem. Ezért most arra tippelek, hogy Pavljucsenkova ezzel az elődöntős mérkőzéssel is jól megbírkózik.

Pavlucsenkova nagyon jól játszik – a szerva egészen megy neki, és ő sem követ el annyi hibát a múlthoz képest. Ezt gyönyörűen lehetett látni az elődöntőben Rybakinával – összesen rendkívüli 37 játékot játszottak, ennek ellenére Pavljucsenkova ezekben mégis csak 28 hibát követett el, és ez kiváló szám. Nem, ha Pavlucsenkova folytatni fogja az itteni szokásos teljesítményeit, akkor Zidanseket meg kell neki vernie. Az orosz teniszezőnőre a szorzók tisztességes értékben vannak kiírva, ezért ez nem jelent problémát fogadni a győzelmére. Gondolkodtam fogadni még a szettekre, nehogy a győztessel ismét mellé fogjak, azonban ez talán még kockázatosabb fogadás lenne. Bár a tornán mindkét teniszező 2 alkalommal 2 szettel és 3 alkalommal 3 szettel győzött, most változhatna a helyzet. 

A mi tippünk:  Pavlyuchenkova Anastasia győzelme – a legjobb oddsok a 20bet fogadóirodánál találhatóak