Premier League 34.-ik köre: Leicester – Everton, Május 08

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Május 08, Anglia, Premier League, 15:00             

Ez a mérkőzés elsősorban Everton számára nagyon fontos, mivel a kieső zónában mozog. Igaz, 1 meccsel kevesebbet játszott, mint a többi szerencsétlen csapat hasonló helyzetben, de a vasárnapi meccse nem lesz könnyű. Szerencséjére sokat segített neki az utolsó kör, amikor otthon a Chelseat verte meg 1:0, így 3 ponthoz jutott. Öszesen tehát 32 pontja van 33 meccsből 35:55 a gólaránya, a mérlege 9-5-19. A csapat formája már az utolsó 4 körben kezdett emelkedni. Addig rengeteg vereséget szenvedett, itt-ott szerzett győzelmet néhány átlagos csapattal, mint a Newcastle, vagy a gyenge Leeds, de ezeken kívül csak vereségek bosszantották a klubot. De az utolsó 4 forduló egy hazai győzelemmel kezdődött 1:0, majd következett otthon egy döntetlen Leicester ellen 1:1, ezután ugyan ismét meccset veszített Liverpoolban 2:0, de ezt követte a fontos, már említett, győzelme Chelsea ellen. Ez a meccs nagyon harcias volt, igazán minden erőt beleadtak, és végül megérte. Nagyon megérdemelt volt ez a szerény győzelem, és én kívánom nekik, hogy jövőre is a legjobb angol foci tornán játszon ez a klub. És az is fontos, hogy Everton kádere nem rosz minőségű, határozottan megérdemli játszani a Premier Leaguen.

Az ellenfelének, Leicesternek, nem lesz könnyű dolga. A klub a tabella 11.-ik helyén tartózkodik, 33 meccsben 42 pontot szerzett, a gólaránya 48:54, és a mérlege 11-9-13. Jelenleg a csapatot jobban, mint a hazai Premier League, az Európa Konferenciós Liga érdekelte. Csútörtökön AS Rómával játszott az elődöntőben, amelyet 1:0 eredménnyel elveszítette. Így a vasárnapi meccsre gyakorlatilag csak 2 napig pihenhetett, ami kevés. Azonban a hazai ligán már vele nem történhet semmi különös. Kiesni nem fognak, de egyetlen európai kupa versenyen sem nem vehetnek részt a jövő évi szezonban. Így a motiváció is nagyon alacsony a csapatban. Ami a liga hazai meccseit illeti, 16 meccsben 28 pontot szereztek 8-4-4 mérleggel és 26:20 gólaránnyal. Ez a 8 legjobb klubhoz sorolja Leicestert a hazai meccsekben. 

Nézzük még, hogy mire lenne érdemes fogadni. Mindenesetre a vendég csapat motivációja óriási. Jobb érzés lenne, ha ismét sikerülne neki pontokat szerezni a biztonság kedvéért. Szóba jöhet vagy az Everton győzelme döntetlen nélkül, amikor a döntiért csak a tét jár vissza, de talán jobb megoldás lenne a dupla esély, bár valamivel alacsonyabb szorzóval, de mégis csak nyereséggel, még a döntetlen eredménynél is. Tovább a gólokra is lehetne fogadni. Ha Everon szeretne nyerni, gólra van szüksége. Azonban a szorzó legalább 1,5 gólra a meccsre nem nagyon kifizetődő. 

A mi tippünk: Az Everton győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.