Primeira Liga 31. köre: Benfica Lisboa – Famalicao, Április 23

Labdarúgás, szombat, 2022, Április 23, Portugália, Primeira Liga, 19:00       

Szombaton este találkozik az Estadio do Sport Lisboa e Benfica stadionján a házigazda Farmalicao csapatával a 31. körben. A vendégcsapat igyekezni fog megszakítani a sikertelen sorozatát, ami 6 meccs győzelem nélkül, és harcolni fog. Az említett meccsekben 3 vereséget szenvedett és 3 döntetlent, utoljára otthon 2:2 a Gil Vicente ellen. Öszesen 8 gólt kapott ezekben és 5 gólt szereztek. A tabellán az elit portugál csapatok között a túlélésért harcol, a 14.-ik helyen 29 pontja van, tehát 3 pont előnye a pótselejtezőre és 4 pont előnye a közvetlen kieséshez képest. A gólaránya 36:46 és a mérlege 6-11-13. Általában a győzelmeit gyengébb, vagy hasonló minőségű csapatokkal szerzi. Így nem akad oka a lazításra, még akkor sem, ha nyilvánvalóan erősebb klubbal játszik szombaton. Jobb helyzetben lesz a következő két körben, amikor az Estoril és a Belenenses ellen állnak a gyepre. Idegenben a klub 13 pontot szerzett 15 meccsben 20:28 gólaránnyal és 3-4-8 mérleggel. Otthon csak valamivel jobb eredményeket szerzett. 

Az ellenfelének azonban egészen más gondjai akadnak. A Bajnokok Ligáján egészen a negyeddöntőbe jutottak. A hazai bajnokságon pedig a szép 3.-ik helyen áll. Ha kitart, nem veszélyezteti őt a 4.-ik Braga sem, amelyhez képest 11 pont előnye van néhány körrel a verseny vége előtt, azonban a bajnoki címet nem szerezheti meg, túl magas a pontok hiánya ehhez. A sikeres meccsek esetében még a 2.-ik hely kerülhetne szóba, ahol most a Sporting áll 73 ponttal. A Benfica 67 ponttal rendelkezik, így elméletileg még sikeres lehet, és ezzel bejuthatna a jövő évben a Bajnokok Ligája csoport fázisába. Azonban otthon a Benfica nagyon erős, nem történik meg gyakran, hogy a klubok hozzá pontokat utaznak gyűjtögetni. Otthon 15 meccsben 32 pontot szereztek 10-2-3 mérleggel és 36:15 gólaránnyal. Öszesen 75 gólt szereztek és 29 gólt kaptak. Így a második legjobb gólszerző csapat, az első helyen a Porto van 79 góllal. Ebből látható, hogy a csapat legnagyobb ereje a támadásban rejlik. 

Az idén a két klub mérkőzése a Famalicao stadionján 1:4 győzelemmel végződött a Benfica javára. Tavaly mindkét meccset a Benfica nyerte meg. És várhatóan a szombati meccs is hasonlóan fog végződni. Nem túl magas oddsal a házigazda győzelmére lehetséges fogadni, de aki nagyobb értéket szeretne, akkor inkább próbálja ki a hendikepes fogadást. Ennél a lehetőségnél az oddsok -1,0 hendikeppel valamivel jobbak, a kockázatosabb -1,5 hendikep esetében pedig már beszélhetünk a fogadásról az értékkel. 

A mi tippünk: A Benfica Lisboa győzelme -1,5 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak