Premier League 32.-ik köre: Brentford – West Ham, Április 10

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Április 10, Anglia, Premier League, 15:00              

A vendégek jelenleg a Premier League tabella 6.-ik helyét foglalják, ez az utolsó olyan hely, ahol harcolhat legalább az Európa konferenciós ligáért. Azonban a 7.-ik Manchester Unitednek is azonos, tehát 51 pontja van, azzal az előnnyel, hogy egy mérkőzés még az United javára van. De az idén a West Ham belenyugodott, hogy bármilyen Európai Kupa elérése sikert jelent a számára, még ha csak a Konferenció Kupárol van is csak szó. Azonban az United számára roszabb, mint a 4.-ik hely, kudarcot jelent. És erre a helyre mindkét csapatnak csak 3 pont hiányzik. 54 ponttal az Arsenal és a Tottenham vannak a 4.-ik és 5.-ik helyen, de ismét meccs előnnyel a West Ham-hoz képest. Így az idei harcok még nagyon kemények lesznek a szezon végéig, nem lesz hely a hibákra. A vendégek az utolsó 4 meccsben nem okoztak meglepetést, 2 vereséget szenvedtek,  Liverpoolban 1:0, Tottenham stadionján 3:1, ezek erősebb klubok, és 2 győzelmet szereztek otthon 2:1 az Aston Villa ellen és utoljára 2:1 az Evertonnal. Ezek meg gyengébb csapatok. Tehát a formája az átlagos. 

A Brentford már a versenyen nem sok vizet keverhet. Aránylag egy biztonságos helyen mozog a tabellán a kieső zónától elégséges távolságban. A 15.-ik helyet foglalja 33 ponttal 9-6-16 mérleggel és 37:48 gólaránnyal. A kieső zóna 24 pontnál kezdődik a Burnley klubjával, akinek azonban szintén van meccs előnye, sőt, a Brentfordhoz képest 2 meccs előnye van. Így ez a külömbség nem óriási, szüksége van a pontokra, ha nem szeretne jobban csökkenni. Ehez egy hazai meccs ideális lenne. Biztosan harcolni fog a győzelemért. A házigazda az utolsó 4 mérkőzésén jobban teljesített, mint a vasárnapi ellenfele. Hiszen csak 1 vereséget szenvedett a Leicester stadionján 2:1, ezenkívül 3 győzelmet, tehát 9 pontot szerzett. Az utolsó meccsben a Chelseat verte meg 1:4 idegenben, ami meglepő, ezenkívül még a Norwich stadionján 1:3 és otthon a Burnleyt 2:0 eredménnyel. Ez nagyon besegített a csapatnak, hiszen azelőtt már nagyon kínlódott, majdnem csupa vereség, itt-ott 1 dönti. És ezt a góljainak is köszönheti, ebben a 4 meccsben 10 gólt szerzett és csak négyet kapott. Az idei szezonban már találkoztak West Ham-ban, itt a vendégek nyertek 1:2. 

Mindkét csapat feléledett az utolsó 4 meccsben, sikeresebb, több gólt tud szerezni, ezért is a győztesre fogadni túl kockázatosnak látom. Még dupla eséllyel is fogadni nehéz, mivel igazán nehéz megmondani, melyik lesz sikeresebb a két átlagos csapatból. De talán a gólokra fogadni nem rosz ötlet, legalább 2,0 gól eshet a meccsen, ezt mindkét csapat képes teljesíteni, ha 2 gól esik pontosan, a tét visszajár. Ha 3 gól, nyerünk, ha csak 1, amit nem feltételezek, veszítünk. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,0 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak