UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022 elődöntő: Manchester City – Real Madrid, Április 26

Labdarúgás, kedd, 2022, Április 26, Bajnokok Ligája, 21:00           

A Bajnokok Ligája elődöntőjében 2 gigáns klub találkozik. A City a negyeddöntőben Real városi riválisát Atleticot selejtezte ki egyetlen góllal otthon két meccsben. Azelőtt a nyolcaddöntőben pedig a Sportingot selejtezte ki, miközben egyetlen gólt sem kapott. A keddi meccs sem nem fog átgondolatlan szellemben játszódni. Talán majd csak a visszavágón, amikor világos lesz, hogy ki van előnyben, és hogy ki fog vabankot játszani. Ezekből az eredményekből látható, hogy mint a védelme, úgy a támadása is jó formában van. A City azonban most két fronton is harcol, mivel a Premier Leaguen is csak 1 pont előnye van az első helyen a második Liverpoolhoz képest. Azelőt nagyobb volt a pontkülömbség köztük, de itt-ott habozott, és pontokat veszítettek a döntikben. Pep Guardiola tavaly a Bajnokok Ligáján egészen a döntőig jutott el, ahol a Chelsea fosztotta meg a híres trófeától. Így végre megérdemelné ezt az idén megszerezni. De még egy akadály vár a csapatra, ez a Liverpool. Ha az elődöntőben tovább jut a Villarealon keresztül, ami nagyon valószínű, és ha a bukmékereknek igazuk lesz, hogy a City is tovább jut, éppen ez a két angol klub találkozik a nagy döntőn. Kedden hiányozni fognak Cancelo és Mendy, kérdéses  Stones és Walker játéka, de ezek mind védők az alapban, kivéve Mendyt, aki már hosszabb ideje hiányzik.

A Real Madrid helyzete egészen más. Elsősorban a klub sokat változott a tavalyi szezonhoz képest. A gyakran emlegetett edző csere, amikor Zidane távozott és Acelotti érkezett, a focistákból Ramos és Varane távozott. A feltételezések szerint senki fontos nem hiányzik majd kedden a csapatban. Ez jó hír, mivel a nagy gólszerző Benzema is jelen lesz. Ezenkívül a klub pihent lesz, az utolsó meccsét április 20.-án játszotta. A spanyol La Ligát már a Real gyakorlatilag megnyerte, hiszen 78 ponttal áll az élén, mögötte 63 ponttal a második Barcelona és harmadik Sevilla. A pontkülömbség olyan, hogy jelenleg a Real feje ez miatt nem fáj. A Bajnokok Ligáján is jól teljesített, a csoportját megnyerte, majd Paris SG és a Chelsea klubjait is kiselejtezte. 

Ahogyan az elején említettem, inkább óvatosabb focit várok. Nem lepődnék meg, ha végül döntivel végződne a meccs. Azonban a profi fogadók és a bukmékerek enyhén a házigazdát emelik előnybe, azért is, hogy a környezet fontos a klub számára, és a formájuk is egy kicsit jobb. Azonban a Real pihentebb és jobban öszpontosíthat erre a versenyre. A győztest most nehéz megjelölni. De a gólok száma is kockázatos, ezért most under fogadást teszek meglepően szép szorzóval. 

A mi tippünk: a mérkőzésen kevesebb, mint 3,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak