Bundesliga 30. köre: Leverkusen – RB Leipzig, Április 17

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Április 17, Németország, Bundesliga, 19:30

Február elején még a dolgok úgy néztek ki a Lipcse körül, hogy jövőre a Bajnokok Ligáján nem vesz részt, legfeljebb ha az Európa Ligán vagy az Európai Konferenció Ligán. De szerencséjére olyan 8 mérkőzés következett a Bundesligán, amelyekben nem szenvedett vereséget, 20 pontot szerzett 6 győzelemért és 2 döntetlenért. Így azonnal felkerült a tabella 4.-ik helyére 51 ponttal. Előtte a vasárnapi riválisa áll 52 ponttal. Ami veszélyesebb, az a Freiburg tolakodása 48 ponttal egyre magasabb szintre. Nézzünk még néhány statisztikai adatot. Lipcse 15 győzelmet szerzett, 6 döntit és 8 vereséget. A gólaránya 64:31. Ezeket az adatokat nagy mértékben elrontotta a szezon eleje, ami után egy viszonylag nyugodtabb időszak érkezett, de körülbelül november közepe és december közepe között ismét harcolnia kellett a rosz teljesítményeivel. A Lipcse idegenben 14 meccset játszott, ezekben 19 pontot szerzett 5-4-5 mérleggel és 26:16 gólaránnyal. Általában ez a klub javult a védelemben is, de fontos az is, hogy gólokat tud szerezni erősebb ellenfelekkel is. Nem kivétel ebben az első Bayern sem, bár a Lipcse elveszítette a meccset, de utoljára 2 gólt szerzett vele, az első meccsben egyet. Ez arról tanúskodik, hogy a támadó taktikája hatásos. 

Ahogyan említettem, az ellenfele a 3.-ik Leverkusen. Ez a klub elrontotta az Európa Liga tavaszi részét, amikor a Young Boys Bern kikisérte őket a versenyből, búcsút adtak a trénernek és újat hoztak. Sikerült rábeszélni éppen az addigi Young Boys Bern trénerét, hogy inkább a Leverkusent vezesse. Az idei szezonja a Bundesligán is nagyon jó folytatódik. 15-7-7 a mérlege, 68:42 a gólaránya. Csak 2 góllal szerzett kevesebbet, mint előtte a Dortmund, aki 60 pontot szerzett. Ez ismét a házigazda támadó erejéről tanúskodik. És az is igaz, hogy az erősebb Bayernel is szerzett 1-1 gólt mindkét meccsben, bár mindkét meccset elveszítette. Sőt, Dortmundban a meccset 2:5 győzelemmel ünnepelte. Azonban a védelmében léteznek problémái, hiszen 29 meccsben 42 gólt kaptak, de a Dortmund is pontosan annyit kapott. Ez egyértelműen sok, miközben a Lipcse csak 31 gólt, mögötte a Freiburg 34 gólt kaptak, és sorolhatnám tovább is. Egyértelműen javulásra lenne szüksége ezen a téren. 

Fogadni a győztesre egy két ilyen ellenféllel igazán kockázatos. Legfeljebb, ha a vendégek sikerére fogadnák, de szigorúan a döntetlen nélküli lehetőségre. Inkább a gólok érdekesebbek, már a szorzók miatt is. Ha figyelembe vesszük a fent leírt statisztikai adatokat, akkor talán bátran fogadunk arra, hogy a meccsen legalább 2,5 gólt láthatnak a nézők. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak