NHL 2021/2022: Edmonton Oilers – Los Angeles Kings, Május 03

Jégkorong, kedd, 2022, Május 03, NHL 2021/2022, USA, 04:07        

Nézzünk most egy jégkorong mérkőzést a leghíresebb tengerentúli versenyről, a nyolcaddöntő első mérkőzését, amely az Edmonton és a Los Angeles klubok között játszódik kedden korán reggel. Egy kis szenzációval kezdeném a történelemből, amikor 1989-ben találkozott ez a két klub. Akkor az Edmonton, mint favorit, mérkőzésekben kifejezve 3:1 vezetésben volt, ezt elveszítette, amikor a híres Wayne Gretzky az outsider eredményeinek a tökéletes fordulatát okozta a volt egysége ellen. Hasonlóképpen az idén is az Oilers a sikeres favorit klub az ellenfeléhez képest a play-off-ban, amikor két kiemelkedő hokistája is van, Connor McDavid, aki a kanadai pontok gyűjtésében a győztes, és Leon Draisaitl gólszerző. Azonban a Kings is keveréke a fiatal hevességnek és a tapasztalt játékosainak. Képesek lesznek meglepni a kiemelt klubot az idén is, úgy, mint 33 éve? Nehéz megmondani. 

Mindkét klub az alaprészben viszonylag közel egymáshoz végzett. Az Edmonton csak 5 ponttal szerzett többet, mint az ellenfele. Azonban sokkal több híres hokistával rendelkezik, de gyakran veszítettek meccset a gyengébb ellenfelekkel is, sőt, töbször előfordult, hogy egyszerűen lebecsülték az ellenfelüket. Másrészt azt is megmutatták, hogy a sokkal jobb klubokkal is meg tudnak bírkózni. A Kings legénysége még messziről sem nem olyan jó minőségű. Még mindig Kopitarra támaszkodnak, aki már nem a legfiatalabb, de ennek ellenére a csapat legjobb játékosa. A TOP 100 tabellán ő az egyetlen Los Angeles klubjából. Nézzünk még néhány adatot az alaprészből. Az Edmonton 3,48 gólt szerzett átlagban 1 meccsben, Kings csak 2,87 gólt. Edmonton 3,06 gólt kapott 1 meccsben, Kings 2,83 gólt. Az emberelőnyben játszásban az Edmonton 26% volt sikeres, Kings 16,1%-ban. Az emberhátrányos játékban az Edmonton 79,4% volt sikeres, a Kings 76,7%-ban. Végül a bedobásokban 51,3% volt Edmonton sikeres, a Kings 52,2%-ban.

Az Edmonton oldalán az említett sztárokon kívül még Evander Kane is jelentős szerepet játszhatna. A másik oldalon pedig Phillip Danault. Ki fog mosolyogni jobban a sorozat végén? Edmonton trénere Jay Woodcraft Connor McDavidről kijelentette, hogy döntéseket tud hozni fontos pillanatokban. Todd McLellan, a Kings edzője Trevor Mooreoról elmondta, hogy van, amikor kiválóan játszik, van, amikor átlagosan. Áprilisban az első kijelentés az igazság. Arra fogadok, hogy az Edmonton nyeri meg a meccset. 

A mi tippünk: Az Edmonton győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.