La Liga 37.-ik köre: Espanyol – Valencia, Május 14

Labdarúgás, szombat, 2022, Május 14, Spanyolország, La Liga, 18:30                    

A spanyol La Liga foci bajnokság utolsó 2 köre marad hátra, az utolsóelőttiben találkozik az Espanyol a Valenciával. Igen, lehetséges, hogy még a tabellán 1-2 hellyel feljebb kerülhet valamelyikük, vagy le is csökkenhet, de ez már semmit sem jelent számukra. Az Espanyol számára ez az utolsó idei meccs hazai közönség előtt, ezért biztosan nem szeretné csalódásba hozni a rajongóit egy sikertelen találkozóval. Éppen ellenkezőleg. A lehető legszebb, legproduktívabb focit szeretné felkínálni. Ugyan az idei szezonban a klub nem volt semmivel sem elbűvölő, de a hazai meccsekben a 7.-ik legjobb volt 9-5-4 mérleggel, 24:18 gólaránnyal, 32 pontot szerzett otthon. Mostanában a formája sem nem rosz, az utolsó 7 hazai meccsből csak egyet veszített el. Öszesen a csapat csak 40 pontot szerzett, ebből is látható a külömbség a hazai meccsek és az idegenben játszott meccsek között. Ez a 13.-ik helyre elég, a mérlege 10-10-16 és a gólaránya 39:52. Az utolsó 7 meccsből egyet nyert meg otthon a Vigo ellen, és 1 döntit szerzett szintén otthon az Osasuna ellen. A meccsen ugyan nem fog hiányozni egy kulcsfontosságú játékosa sem, azért hiányozni fognak a sérüléseik miatt Bare Keidi és Morlanes Manu, és Gil Oscar védőjátékos. A legénység értéke euróban 122,5 millióra van becsülve. 

A vendégcsapat pontosan a tabella közepét foglalja, tehát a 10.-ik helyet. 4 ponttal szerzett többet, mint a házigazda, tehát 44 pontja van. A győztes meccsek száma is azonos, tehát 10, 14 döntetlene és 12 veresége van. A gólaránya 45:52, tehát 6 góllal többet szerzett, mint az ellenfele, és ugyanannyit kapott. Ami a meccseket illeti idegenben, itt is pontosan a 10.-ik helyen állnak. Ezekben 21 pontot szereztek 5-6-7 mérleggel és 31:28 gólaránnyal. Azonban a formája nem volt a legjobb az utolsó 7 meccsben, 3 vereséget szenvedett bennük és 4 pontot szerzett a döntikben. Utoljára a La Ligán március 19.-ikén győzött az Elche stadionján 0:1. Ennél a csapatnál sem fog hiányozni kulcsfontosságú játékos, azonban bokasérülés miatt Gabriel Paulista védő nem léphet a gyepre. Ennek a klubnak az értéke euróban 291,8 millióra van becsülve. 

Az idén már természetesen találkozott ez a két klub, Valenciában 1:2 eredménnyel győzött az Espanyol. Fogadni a gólokra talán nem nagyon érdemes, mivel az óvatos 1,5 gólra a szorzók alacsonyak, több gólra pedig kockázatos lehetne fogadni. Még akkor is, ha figyelembe vesszük azt, hogy a házigazda szép foci élménnyel szeretne búcsúzni az idei szezontól otthon a rajongói előtt, így aktívan kell játszania. A győzelmére fogadok dupla eséllyel. 

 A mi tippünk: Az Espanyol győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.