UEFA Európa Liga 2021/2022: Bergamo – RB Leipzig, Április 14

Labdarúgás, csütörtök, 2022, Április 14, Európa Liga, 18:45            

Az Európa Liga is folytatódik a negyeddöntős mérkőzésekkel, az egyikben az olasz Atalanta találkozik a német Lipcsével. Az első tekintetre egy nagyon kiegyensúlyozott mérkőzést várhatnánk. Nézzük azonban aprólékosabban a két klub tevékenységét. Kezdjük a németekkel, a Lipcse a Bundesliga 4.-ik helyét foglalja 51 ponttal, ami kiváló eredmény, mivel a szezon kezdete nem a legjobban sült el. Azonnal az elején a Bajnokok Ligáján a halálcsoportba kerültek a Manchester City és a PSG klubbal, a gyors vereségek rosz hatással voltak a hazai ligára is. Azonban Január óta a klub teljesítményei jóval javultak. Ez a tréner cserével is összefügg, mivel azóta a klub csak emelkedő irányban haladott és csak a Bayern győzte le idegenben szoros 3:2 eredménnyel. Vereséget még az Európa Liga selejtezőjén szenvedett a kellemetlen San Sebastian csapatától, amelyen keresztül a két meccsben 5:3 eredménnyel a két meccsből tovább jutott. Tekintettel a helyzetre Oroszországgal, meccs nélkül jutott tovább Spartak Moszkván egyenesen a negyeddöntőbe. Így a csapat pihent, jó formában játszik, a Bayerni veresége óta a ligán 8 meccsből hatot megnyert és kettőben döntit szerzett. 

Az Atalanta az olasz ligán szintén 51 ponttal a 8.-ik helyen áll. A formája ellenkező irányban mozog, mint a német klubnál. Az olasz klub elégé jól kezdte a szezont, azonban mostanában az eredményei gyengébbek. Játszottak a Bajnokok ligáján, de még a csoportból kiestek, a harmadik helyen végeztek, ami az Európa Ligába juttatta őket. Az idén még csak véletlenül sem kerülnek a Bajnokok Ligájába, hiszen már 11 pont hiányzik neki a 4.-ik Juventuszhoz képest. Az Európa Ligán ugyan átjutottak a Leverkusen klubon keresztül, akinek hiányozott a leghatékonyabb fegyvere Patrik Shick formájában. Ez mindkét meccsben érezhető volt, főleg a németeknél, ahol nem szerzett gólt sem a házigazda. Otthon is a ligán borzasztóan játszanak, az utolsó 8 meccsben csak 2 győzelmet szereztek, Bolognában 0:1 eredménnyel, otthon a Sampdoriát 4:0 győzte le. A Juventusszal 1:1 és a Genoaval 0:0 döntiért szereztek pontot, 4 vereséget szenvedett a Fiorentina, AS Roma és a Sassuolo stadionján, mint otthon is Napolitól. 

Fogadni talán a német klubra fogok. Sok bukméker úgy véli, hogy enyhén az olaszok vannak elónyben az miatt, hogy idegenben játszanak és otthon majd javítani tudnak, de azért is, hogy az olasz foci inkább a védelemre öszpontosít jobban, míg a németek a nyílt játékot és a támadást preferálják. Azonban a német klub formája jobb, és emelkedik tovább, míg az olaszok nem sokat tudnak mutatni. A német klubra fogadok dupla eséllyel. 

A mi tippünk: Az RB Leipzig győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.