Bundesliga 31. köre: Wolfsburg – Mainz, Április 22

Labdarúgás, péntek, 2022, Április 22, Németország, Bundesliga, 20:30  

A Wolfsburg nyomorúsága elérte a csúcsát az utolsó bajnoki körben, amikor 1:6 vereséget szenvedett Dortmundban. Egymagában ez még nem lett volna nagy tragédia, hiszen a házigazda a Bundesliga második helyét foglalja, azonban a vendégek játék stílusa volt tragikus. Az első 5 gólt ugyanis az első félidőben kapta 15 perc leforgása alatt. És csak a Dortmund nagylelkűsége miatt nem volt akár 10 gól is. Szerényen megelégedettek kevesebb góllal is. De nem csak az utolsó meccsről van szó. Az utolsó 5 meccsben 4 vereséget szenvedett, és csak 1 győzelmet az Arminia Bielefeld, utolsóelőtti csapata ellen. Öszesen 14 gólt kapott ezekben a meccsekben. A tabellán a házigazda a 13.-ik helyen áll 34 ponttal, 34:51 gólaránnyal. A mérlege 10-4-16. Otthon 20 pontot szerzett 15 meccsben 18:19 gólaránnyal és 6-2-7 mérleggel. Tehát otthon valamivel jobban teljesít, mint idegenben. A gólok átlagos száma a jelenlegi szezonban 2,83, ami elgondolkodtat azon, hogy talán a gólokra érdemes lenne fogadni. 

A Maiz 39 ponttal a 9.-ik helyen áll a tabellán 43:36 gólaránnyal és 11-6-13 mérleggel. Ez azt jelenti, hogy elegendő pont választja a klubot a kieső zónától, azonban az Európai versenyekbe sem nem juthat be, éppen a hiányzó pontok miatt. Hiszen a 6.-ik Union Berlín 47 pontot szerzett. Ezt nem tudja már behozni. Ez a klub egy olyan átlagos. Hol sikerül neki megnyerni a meccset erősebb ellenféllel is, mint a Leverkusen, hol csak az Arminiával. Ez volt pontosan az utolsó győzelme, ezután 2 döntetlene és 2 veresége volt. A Köln és az Ausburg megverte, a Stuttgart és a Monchengladbach ellen döntit szereztek. A Mainz egyike azok a csapatok közül, amelyek idegenben roszul teljesítenek. 15 meccsben csak 8 pontot szereztek 15:28 gólaránnyal és 2-2-11 borzalmas mérleggel. Ezek a teljesítmények a tabella aljára, az utolsóelőtti helyre nyomják le a csapatot a meccseivel idegenben. És most ismét idegenben játszik. A Mainz átlag góljai száma 1 meccsben 2.63, tehát csak kevéssel alacsonyabb, mint a házigazdánál. 

Nézzünk még a kölcsönös mérkőzésekre. Az első idei meccset a Maiz nyerte meg otthon 3:0 eredménnyel. A tavalyi szezonban mindkét klub idegenben nyerte meg a meccset, a Mainz 2:3, a Wolfsburg 0:2 eredménnyel. És tovább a múltba talán nem is érdemes menni. A győztesre kockázatos fogadni. Melyik csapatnak lesz jobb napja, nemtudni. Elképzelhető egy 2:2 dönti is. Esetleg 1:1. Ezért inkább a gólok számára fogadok. Bár a lehetőség, hogy mindkét csapat gólt szerez sem lehet rosz, de az idei 3:0 eredmény ehhez nem bíztat. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak