WTA French Open: Azarenka Viktoria – Pavlyuchenkova Anastasia, Június 06

Tenisz, vasárnap, 2021, Június 06, WTA French Open, 11:00                       

Viktoria Azarenka egy 31 éves fehérorosz teniszjátékosnő, aki jelenleg a 16. -ik a ranglistán. Nagyon sokoldalú teniszező és egykori világelső, egészségügyi és személyes problémák után képes volt visszatérni, és ismét a tágabb elit egyikévé válni. Nagyon spórol a rajtokkal, az idén csak 11 mérkőzése van, de tiszteletre méltó 9/2-es mérleggel. De azonnal három alkalommal is nem lépett valamelyik mérkőzésre, a Grampians Trophy-n, Dohában és Madridban. Itt, a French Openen, a tavalyitól eltérően nagyon jól teljesít, és egyáltalán nem volt könnyű sorsolása. Az elején a tapasztalt Szvetlana Kuznyecova (40.) ellen játszott, ezt 6-4, 2-6, 6-3 eredményekkel verte meg. Ezt követte a fiatal és tehetséges Clara Tauson (90.) és az eredmény 7-5, 6-4 volt. A 3. fordulóban 6-2, 6-2 eredményekkel verte meg a szintén tapasztalt amerikai  Madison Keys-t (24.) is.

Anasztázia Pavlucsenkova 29 éves és Oroszországból származik, a ranglistán a 32.-ik,  legjobb a 13.-ik volt. Szintén nagyon sokoldalú játékos, aki az egyik legstabilabb teniszezők közé tartozik a pályán. Bár valószínűleg soha nem fog Grandslam-ot nyerni egyetlenegyszer sem, de már hosszú távon a legjobb 40 közé tartozik, és általában meg tudja tartani a stabil formáját. Ennek ellenére az idei szezon kezdete nem sikerült nagyon jól, csak a nyolcaddöntőt játszotta a Yarra Valley Classic-ban, majd csak a téglapor pályán ébredt fel Madridban, ahol az elődöntőben játszott. Neki sem volt a legkönnyebb a sorsolása, Christina McHale-val  (95.) találkozott 6-4, 6-0, majd Ajla Tomljanovic-al (76.), akit 6-2, 6-3 eredményekkel vert meg, a harmadik körben pedig Aryn Sabalenkot (4.) győzte le a kivülálló pozícióból 6-4, 2-6, 6-0 eredményekkel. 

A játékosok 6-szor versenyeztek egymással, az arány 5: 1 Azarenka javára. Ez a két tapasztalt teniszező csatája lesz, akik régóta a WTA alappillérei közé tartoznak. Mindkettő eddig nagyon jó teljesítményeket mutatott itt, Azarenkának egyáltalán nem voltak könnyű ellenfelei , de nagyon szépen sikerült neki az összes meccs, és határozottan jobban passzol számára a júniusi French Open időszaka, mint az őszi. Pavlucsenkova itt megtörte a balszerencséjét, és 2011 óta először jutott tovább, mint a 3. fordulóba. Jól megverte a favorizált Sabalenkot, de ahogyan jól ismerjük Anasztáziát, a kulcsfontosságú és nagy meccseken gyakran a rövidebb véget húzza. Csak egyszer győzte le Viktóriát, ez is csak a görcsei miatt Cincinnattiban 2015-ben. Határozottan ez nem lesz könnyű találkozó, és nem lepődnék meg például három szettnek sem, de bízni fogok az egykori világelsőben, azaz Azarenko-ban.

A mi tippünk:  Viktoria Azarenka győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak