World Cup 2022: Magyarország – Lengyelország, Március 25

Labdarúgás, csütörtök, 2021,  Március 25, VB selejtező, 20:45                      

Az első kör, és egy ilyen fontos mérkőzés. Az új Budapesti stadionon rengeteg mérkőzést játszottak már külömböző Európai versenyek keretében, és talán ez is hozzájárul ahoz, hogy otthon a magyarok nem szokták olcsón adni a bőrüket. Egyszerűen a nemzeti csapat nem szokott itt veszíteni. Azonban ez gyakran egy nagy adag szerencsével történt. És amikor a legforróbb pillanatok következtek, Szoboszlai Dominik a kezébe vette a játék folyamát, és minden jóra fordult. Azonban Dominik most hiányozni fog. Ebben a csoportban található Anglia is, így nem tanácsos veszíteni. Rossi tréner kijelentései szerint a döntetlen is jól jönne ebben az esetben. Hiszen Magyarország és Lengyelország között fog eldőlni, ki jut be a pótselejtezőbe. Hasonló breik játék várható a csütörtöki meccsen, mint Törökország ellen, szintén Szoboszlai nélkül, de itt tulajdonképpen a törökök saját magukat verték meg. 2:0 volt a végeredmény. Nem csoda, hogy Magyarország az első helyen végzett a Nemzetek Ligáján, maga mögött hagyva Oroszországot, Szerbiát és az említett Törökországot. A válogatott ereje arról is szól, hogy a támadásban produktív. Az utolsó 10 meccsből öszesen nyolcban gólt szerzett. A Nemzetek Ligáján 6 meccsből ötben szerzett gólt. 

Összehasonlítva a két csapatot, Lengyelország valamivel jobb kiinduló pontról indul. Már csak az is, hogy a magyaroknak hiányozni fognak a rajongói, akik hangosak tudtak lenni a szurkolásban. És, persze, ott van Lewandowski a lengyeleknek. Egy ilyen összeállítású nemzeti csapat lehet utolsó esélye bemutatkozni egy magas szinvonalú versenyben, ezért mindent megtesznek a győzelemért, hogy méltó módon búcsúzzonak a válogatottól. Utoljára Oroszországban ez durva módon nem sikerült, ezért nagyon fognak igyekezni. Ez a csapat is tud gólokat szerezni, az utolsó 10 nemzetközi találkozóból 8-ban szerzett gólt. Olyan országokkal is, mint Hollandia, Ukrajna, vagy Bosnia, akit Lengyelország a Nemzetek Ligáján 3:0 eredménnyel vert meg. A lengyel focisták jobb minőségű Európai klubokban játszanak, nemzetközi versenyekben is több sikerrel jártak. Ezért nem gondolom, hogy ez a csapat vereséget szenvedne Budapesten. 

Ezért is a fogadásomat erre irányítom, nem rosz ötlet fogadni a gólokra sem. Mindkét csapat szeretne győzni, ehez gólokra van szükség, 1,5 gól biztosan látható lesz. Azonban én Lengyelország győzelmére fogadok döntetlen nélkül, itt valamivel kedvezőbb szorzókkal lehet fogadni, bár ha dönti lesz, csak a tétet fizetik vissza. 

A mi tippünk: Lengyelország győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.