World Cup 2022: Ciprus – Szlovákia, Március 24

Labdarúgás, szerda, 2021,  Március 24, VB selejtező, 20:45                        

A szlovákok egy érdekes csoportba jutottak, amelyben határozottan nem tartják magukat kiemelt csapatnak. A H csoportban található még Horvátország, Málta, Oroszország és Szlovénia. Tovább jutni elsősorban Horvátországnak kellene, de Oroszországtól is nagyok az elvárások. Így, vagy úgy, ebben a meccsben Szlovákia a kiemelt csapat. Azonban óvatosnak kell lenni az ilyenfajta kijelentésekkel, mivel a szlovák labdarúgás egy átépítésen megy keresztül. Az utolsó évek fontos focistái manapság a harmincévesek körébe tartoznak, amit megmutattak a meccsei is Csehországgal a Nemzetek Ligáján, amikor a teljesítményei alacsonyabb szinten voltak. A nemzeti csapatban játszanak Dúbravka Newcastleből, Pekarík Herthából, Hubočan és Ďuriš Omoniából, Skriniar Interből, Hancko Spartából, Kucka Parmából, Mak Ferencvárosból, Duda Kölnből, Rusnák Salt Lake Cityből, Greguš Minnesotából, Hrosovský Genkből és Boženík Feyenoordból. Igaz, ezek nem a világ legjobb klubjai, de értékes tapasztalatokat lehet szedni ezeknél is. Két játékos a válogatottból ciprusi klubnál játszik, ez biztosan a javukra szól. 

Jelenleg a ciprusi labdarúgás egyhelyben stagnál, mint egyike a kevés országok közül, ahol ugyanez történik. A ciprusi liga tisztességes föltételeket kínál a játékosainak, ezért is nem nagyon igyekeznek ezek külföldi ligákba. Az a kevés játékos, amely külföldön tevékenykedik, mint Laifis Lutychből, Sotiriou Ludogoretsből és Kastanos Frosinoneből, a nemzeti csapat támaszai. A fontos játékosok közül hiányzik Christofi, aki 57 alkalommal képviselte a csapatot, 8 gólt szerzett bennük. Hiányozni fognak még Kissas, Kyriakou, Sielis, Makris vagy Ioannou. Mivel a tapasztalt Kissas nem áll a kapuban, helyettesíteni fogják kevésbé tapasztalt játékossal, ez is a szlovákok javára szólhat. A ciprusi nemzeti csapat töbsége a hazai ligák játékosai, ezeknek csak kevés a tapasztalatuk nemzetközi versenyekben. Tavaly egyáltalán nem volt Ciprus sikeres, 6 meccsben vereséget szenvedett, 1 döntetlent és 1 győzelmet szerzett, gyakran gyengébb ellenfelekkel is, mint Szlovákia, elveszítette a meccset. 

Ha Szlovákia gondolkodni szeretne tisztán elméletileg, hogy jobb helyzetbe jusson, feltétlenül meg kell nyernie ezt a meccset GSP Stadiumon Nicóziában. Nagy kár, hogy Hamšík hiányozni fog a sérülése miatt a mérkőzésben, ennek ellenére harcolnia kell a szlovákoknak nélküle is. Hogy tovább juthassonak, legalább a 2.-ik helyen kell nekik végezni, ami nagyon nagy kihívás.

A mi tippünk: Szlovákia győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.