World Cup 2022: Chile – Kolumbia, Október 14

Labdarúgás, szerda, 2020, Október 14, World Cup 2022, 02:30

A jól felszerelt Kolumbia Chile-be utazik a selejtező meccsre. Jelenleg ez a nemzeti csapat kiváló minőségű, jól van összeállítva. Ezt bizonyította már az első körben is, amikor egyértelmű fölénnyel győzte le otthon 3:0 eredménnyel Venezuelát. Emellett éppen Venezuela volt az a csapat, amelynek hihetetlenül emelkedett a minősége az utolsó években. Erről a győzelemről Bergamo két kiváló támadó játékosa döntött, Zapata és Muriel, Zapata a nyitó gólt szerezte, Muriel pedig az első félidő végéig szerzett gólt, sőt, kettőt. Érdekességként, az olasz bajnokság utolsó évadában mindketten 18 gólt szereztek. Ha nem hagyjuk figyelmen kívül ezeket a kiváló támadókat és hozzaszámítjuk James Rodriguezt, aki jelenleg Evertonnál játszik, de a múltban Bayern München és Real Madrid csapatainál is játszott, akkor Kolumbia támadó ereje hihetetlenül nagy. Néhány további név még a válogatottban, Cuadrado Juventusból vagy Barrios Szentpétervárból. Így Kolumbia új generációja talán egy szinttel magasabb fokon áll, mint Chile öregedő generációja.

Chile a nyitó körben 1:2 vereséget szenvedett Uruguajban, bár meg kell említetenem, hogy Uruguaj a győztes gólját csak a 93.-ik percben szerezte. A válogatott legismertebb játékosai közé tartoznak a támadó Alexis Sanchez, aki Inter, Barcelona, Arsenal, Manchester United klubokban játszott, tovább Vidal, aki Inter, Juventus, Bayern, Barcelona csapatainál, Aranguiz Leverkusenből. Chile és Kolumbia utolsó kölcsönös mérkőzései 90 perc urán minden alkalommal gólok nélkül végződtek, tehát háromszor 0:0 eredménnyel. Azonban nem gondolom, hogy Chile nyerné meg a mérkőzést annak ellenére hogy otthon játszik. Mégis csak van külömbség a két nemzeti csapat minőségében.

Fogadni tehát aggódva, de mégis csak Kolumbia győzelmére fogok, ezt a fogadásomat bebiztosítom azzal, hogy döntetlen nélkül fogadok. Azonban a gólokra is nehéz fogadni tekintettel az utolsó eredményekre, amikor nem volt gól, ez most is megismétlődhetne, vagy nem.

A mi tippünk: Kolumbia győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.