Vysshaya Liga 2020: Vitebsk – Shakhtyor Soligorsk, Május 10

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Május 10, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 15:00

A Fehérorosz liga folytatódik a 8. körével. Soligorsk az elvárások szerint egyre jobban emelkedik a táblázatban. Utoljára otthon nem csak Isloch Minsk csapatát verte meg 4:0, de hétközben a Fehérorosz Kupa versenyen a bajnokot is, Brestet 4:2 eredménnyel. Sőt, Brestet a Ligában is megverte, szintén 2 gól külömbségével, 2:0. Meg vagyok győződve arról, hogy a balsikeres meccsek már a háta mögött vannak, és olyan teljesítmények, amelyeket bemutatott az első körben Zhodino ellen, már nem ismétlődnek meg. Soligorsk a meccsek táblázatában idegenben az ötödik helyen áll, sőt, idegenben még nem kapott gólt. Igaz, csak 3 meccset játszot eddig az ellenfeleinél, 2 gyözelmet és 1 döntetlent szerzett bennük. A védelme kiváló, hiszen csak 3 gólt kapott 7 mérkőzésben, úgy mint Rukh Brest, ako azonban a 8. körben 2:4 gyözelmet szerzett, így 8 kör után már 5-re növekedett a kapott gólok száma. Ki kell emelnem még Soligorsknál a fiatal Lisakovich kiváló formáját, aki 3 meccsben 5 gólt szerzett. Éppen ez a játékos a jelölt a vasárnapi meccs megszerzett góljaira.

Vitebsk sokak számára a szezon meglepetése volt a kezdetén, de már akkor figyelmeztettem arra, hogy ez a csapat csak-csak meg tudta magát tavaly menteni a legmagasabb versenyben, 1 pont külömbsége mentette meg őket. Tavaly a támadó ereje a második leggyengébb volt, csak 24 gólt szereztek 30 meccsben. Rosszabba már csak Torpedo legénysége volt, ezek azonban csak 4 gólt szereztek az egész szezonban. A legénysége lényegesen nem változott, talán csak említésre méltó a moldovai Nicolaescu, ako már 3 gólt szerzett. Vitebsk múlt vasárnap othon totálisan leégett Slavia Mozyr csapatával, először fordítani tudott az álláson, majd a 71. percben a fiatal ukrán Slyusar állt a gyepre, aki 1 perc leforgása alatt 2 gólt szerzett. Így Vitebsk elveszítette a második mérkőzését egymás után.

Nem marad más hátra, csak eldönteni, hogy milyen fogadást kössünk. Ez most elégé egyértelmű, ha a győztesre szeretnének fogadni. A vendégekre fogadok.

A mi tippünk: Soligorsk győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak