Vysshaya Liga 2020: Torpedo Zhodino – Belshina Bobrujsk, Március 27

Labdarúgás, péntek,  2020,  Március 27, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 16:00 

A jelenlegi helyzetben a sportfogadásra nem sok a lehetőség, de a Fehéroroszországi Liga, amely nemrégen kezdődött, a második körében van. Ezért nem nagy értelme van a statisztikáknak, talán csak megemlítem, hogy a vendégek az utolsó helyen állnak pont nélkül, mivel a nyitó mérkőzésüket otthon FC Minsk ellen 1:3 eredménnyel elveszítették. Érdekességként nézzük inkább egy pillanást a klub történelmére. Az új, modern klub, ahogyan most ismerjük, 1976-ban volt alapítva Shinnik Bobruisk néven, az elejétől egy gumiabroncs gyár sponzorálta a klubot, ez a Belshina gyár volt, így 1996-ban a klub már a jelenlegi névvel szerepelt. Másképen ez a klub, amely a legmagasabb versenybe jutott be, már az első mérkőzése után elveszítette a lendületét. Már most sejthetők a problémák, ha nem ébrednek fel. A csapatnál nem találunk ismertebb neveket, hazai játékosokból van összeállítva, de néhány idegen játékost azért találhatunk, például Roman Salimov, Evgenij Skoblikov és Andrey Bezhonov Oroszországból, majd Ukrajnából, Nigériából és Romániából származó egy-egy játékosa van.

FC Torpedo Belaz Zhodino a táblázatban az első mérkőzése után az 5. helyen áll. Tavaly a 6. helyen végzett. Ezt a meccset 1:0 eredménnyel nyerte meg Shakhtyor Soligorsk ellen idegenben, így az első 3 értékes pontját szerezte meg. Megbosszúlta így a szezon előtti meccset. Soligorsk  egy kiváló csapat, annál értékesebb ez a győzelme és bizonyítja Zhodino minőségét. A klubot 1961 –ben alapították, a jelenlegi név alatt 2011 óta működik. Ennél a csapatnál is leginkább fehérorosz játékosokat találhatunk, de itt is van 3 orosz játékos, egy brazil, Örményországi, ukrán és egy elefántcsontparti származású játékos. Ez a csapat a jobb csapatok közé tartozik a fehérorosz labdarúgásban.

Úgy gondolom, hogy nem i szükséges sokat spekulálni aról, hogy milyen fogadást kötni. Szerintem egyértelműen a győztesre, és ez a házigazda lesz, mivel az ´új évaddot sokkal jobb lépéssel kezdte, mint a pénteki ellenfele. A formája egyértelműen jobb, és segített neki az első győzelme is, amely fellendítette a csapatot.

A  mi tippünk: Torpedo Zhodino győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.