Vysshaya Liga 2020: Slutsk – Energetik BGU, Május 08

Labdarúgás, péntek, 2020, Május 08, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 16:00

A bukmékerek szerint Slutsk enyhén kiemelt csapat, és megérdemelten, mivel nagyon jó formában játszik, győzelmeket szerez, egyiket a másik után. A táblázatban az 1. helyen áll, 7 kör után 16 pontot szerzett, 5-1-1 a mérlege, 14:9 a gólaránya. Az utolsó 5 mérkőzés azt mutatja, hogy a csapat kiváló kondiban van, mivel ezekben 4 győzelmet és 1 döntetlent szerzett. Ezekben 11 gólt szerzett és 7 gólt kapott, 3 győzelmet idegenben szerzett, egyet és a döntit otthon. Ez 13 pontot hozott nekik az asztalhoz. Eddig marad nekik az egyetlen veresége a második körből 0:1 otthon Brest ellen. Úgy látszik, hogy Slutsk egészen biztonságosan tartja magának a megleptés jelöltjét, hiszen a ligában a legtöbb gólt szerezte, a második legtöbb gólt BATE a 3. helyen és FC Minsk a 12. helyen, mindketten azonos 11 gólt. Ebből látni, hogy igazán komolyan kell venni ezt a legénységet, a támadó erejét és az akaratát megnyerni a Fehérorosz bajnokságot. De ez még odább van.

Energetik is a szezont jól kezdte. Az első 3 mérkőzését megnyerte, de ezután jött a kijózadonás, amikor az utolsó 4 meccsből 3 veresége van, csak a legutolsó végződöt 0:2 győzelemmel a javára Smolevichi stadionján. Azonban Smolevichi eddig csak 3 pontot szerzett, a 15. helyen tartózkodik. Energetik a táblázatban a 4. helyen van 12 ponttal, a mérlege 4-0-3, a gólaránya 8:7. Figyelni kell neki a körülbelül egyenrangú üldözőit, Isloch Minsk 12 ponttal az 5., Soligorsk 11 ponttal a 6. helyen. A Fehérorosz táblázat közepe is várakozik az előttük lévő csapatok hibáira, hogy a lehetőséget azonnal kihasználhassák. Energetik az utolsó 4 mérkőzésében csak 2 gólt szerzett, ami 0,5 egy meccsre átlagban. Egyúttal hatot kapott, ami 1,5 egy meccsre átlagban. Együtt a két legénység tavaly játszott 2 meccset, az elsőt Slutskban játszották 0:0 eredménnyel, a másodikat Slutsk nyerte meg 0:1 Energetik stadionján. Az idén még nem járszottak együtt.

Fogadni nem a tiszta győzelemre fogok, hanem Slutsk győzelmére döntetlen nélkül, hogy a habozása esetén a tét vissza járjon. Remélem, vereséget nem szenved.

A mi tippünk: Slutsk győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak