Vysshaya Liga 2020: Slavia Mozyr – FK Minsk, Április 25

Labdarúgás, szombat,  2020,  Április 25, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 14:00 

Slavia Mozyr az első 5 forduló után a tisztességes 7. helye áll, mások között olyan sikerekkel is büszkélkedhet, mint a BATE elleni győzelme 2:1, amely csapat a legjobb az utolsó években úgy a bajnokságon, mint a Kupán is. Mozyr 5 mérkőzésből kettőt veszített el, de mindkét esetben idegenben Isloch és Vitebsk stadionján, amely csapatok a szezon elején rendkívül sikeresek. Sőt, Vitebsk még nem is olyan régen vezette a táblázatot, most a 2. helyen áll azonos 10 ponttal és azonos mérleggel, mint az első Slutsk. Slavia mérkőzésein elégé sok gólhelyzetet is lehet látni, tehát ez a csapat támadó jellegű, nem csak védekezik. A gólaránya 4:3, nem szerzett ugyan sok gólt, de nem is kapott sokat. A csapathozMárciusban érkezett a 23 éves orosz támadó melnikov, aki sikeres szokott lenni a fejeseivel. Az idén már 5 párbajban 2 gólt szerzett, mindkettőt a 2. körben BATE ellen, így jómaga döntötte el a mérkőzés végeredményét,amely 2:1 volt. Az alap csapatban az idén 3 alkalommal jástszott.

FC Minsk a szezont 2 győzelemmel kezdte, de a következő 3 mérkőzésben már egyetlen pontot sem nem szerzett, sőt, mindegyikben Minsk volt a rosszabb csapat. Az utolsó mérkőzésében Rukh Brest ellen minden szempontból rosszabb volt, ugyanúgy, mint azelőtt a hazai vereségével 0:3 BATE ellen, amelyet Slavia néhány nap leforgásával kétszer is megverte. Ami még rosszabb, FC ezekben amérkőzésekben nem szerzett egyetlen gólt sem. A csapat így a 11. helyen áll 6 ponttal, 2-0-3 mérleggel és 6:9 gólaránnyal. A csapat idegenben már hosszú távon rosszul játszik. Ezt bizonítja a statisztika is az utolsó 21 párbajából idegenben. Csak 3 győzelmet és 6 döntetlent szerzett bennük, 12 alkalommal szenvedett vereséget.

Paradox módon az utolsó kölcsönös mérkőzésben  FC Minsk otthon 1:0 győzelmet szerzett. De milyen módon. Slávia számára nagyon balszerencsés volt ez a mérkőzés. Az 58. percben piros lapot kapott, és büntetőből Bakhar volt sikeres a góljával. Ha a többi egymásközti mérkőzésre nézünk, akkor láthatjuk, hogy Slavia egyáltalán nem áll rosszul, 2 alkalommal győzele, és 2 alkalommal döntetlen volt a végeredmény az utolsó 5 kölcsönös mérkőzésben.

A  mi tippünk: Slavia Mozyr győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak