Vysshaya Liga 2020: Shakhtyor Soligorsk – Slutsk, Április 17

Labdarúgás, péntek,  2020,  Április 17, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 18:30  

Folytatjuk a Fehérorosz Liga 5. körét, pénteken este találkoznak Shakhtor Soligorsk és Slutsk csapatai. Soligorsk tavaly végül a harmadik helyen végzett a hazai versenyben, de ezt a szezont egyáltalán nem kezdte jól. Már a legelején vereséget szenvedett otthon 0:1 Zhodino csapatával, Ezután ugyan győzni tudott 0:2 aránnyal Gorodeja stadionján, de ez egy átlagos csapat. De egyúttal ezek voltak azutolsó góljai, amelyeket megszerzett, mert ezután már csak gólnélküli döntetlent játszott otthon Neman-al, és utoljára Smolevichi stadionján szintén 0:0 volt a végeredmény. Eddig csak két játékosuk szerzett gólt, Diasamidze és Podstrelov. Tavaly a csapattól 2 kiváló gólszerző is távozott, Yanush 11 góllal, aki Minskbe tevékenykedik, majd Bakaj, aki a csapat támasza volt, tavaly 10 gólt szerzett, taqvaly előtt 9 gólt, ez a játékos Brest csapatával játszik mostanában. De Soligorsk egy olyan csapat, amely a csapat-munkát hozza előnybe egészen támadó jellegű játékával, tavaly csak 5 mérkőzést veszített el, 59 gólt szerzettés csak 21 gólt kapot, azelőtt a szezonban 45:14 volt a gólaránya.

Ahogyan már korábban is megírtam, Slutsk a táblázatban nagy meglepetés, és ez még a 4. kör után is érvényes. Ez a csapat eddig a legproduktívabb csapat, senki más még nem szerzett az idén 7 gólt. Persze, meg kell jegyeznem, hog 5 gólt kapott, ami ugyan nem a legtöbb a ligán, de közeledik ahoz. Otthon Mozyr csapatával 3:1 győzelmet szerzett, majd vereséget szenvedett Brest ellen 0:1, szintén otthon. Ezután Isloch Minsk stadionján 2:3 eredménnyel győzött, és a hétvégén otthon Vitebsk-el 1:1 döntetlent szerzett. Alapvetően itt csak kihasználta a hazai környezetet, ahol 3 mérkőzést játszott. A legjobb gólszerzői Konado és Serdyuk, mindketten két-két gólt szereztek. Három játékos egy gólt szerzett.

Tavaly mindkét kölcsönös mérkőzést a két csapat között Soligorsk nyert emeg, otthon 1:0 és idegenben 0:5 eredménnyel. De az idén a helyzet egy kicsit más, Yanush és Bakaj távozása nagyon észrevehető. Soligorsk 4 párbajban csak 2 gólt szerzett, míg Slutsk az említett 7 gólt. Ez egy kiegyensúlyozott mérkőzés lesz, a vendégek támadni fognak, várható, hogy a házigazda fog győzni, de én arra fogadok, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak