Vysshaya Liga 2020: Neman Grodno – Rukh Brest, že Május 09

Labdarúgás, szombat, 2020, Május 09, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 16:00

Rukh a verseny újonca, tavaly a második ligában játszott, de csak a harmadik helyen végzett, azonos pontszámmal, mint a 4. Lokomotiv Gomel. A tovább jutását csak a pótselejtezőben biztosította be magának, amikor Dnyapro csapatát selejtezte ki. Annak ellenére, hogy az első 7 körből csak 3:3 a gólaránya, így is a verseny kellemes meglepetéseihez tartozik. Azonban idegenben az eddigi 4 meccsben csak 1 gólt szereztek. Utoljára a hétvégén otthon a 91. percben mentették a pontjukat Gorodea elen. Ha reálisan nézek a bajnokságra, akkor nyilvánvaló, hogy Belshina és Smolevichi csapataival harcol majd a szezon végén a megmentésért. A többi csapattól a táblázat alján azzal külömbözik, hogy 2 gyözelmet szerzett a 7 meccsből, 9 pontja van, a mérlege 3 döntetlen és 2 vereség. A győzelmét azonnal az 1. körben szerezte Dinamo Minsk stadionján 0:1, majd otthon az 5. körben 1:0 FC Minsk ellen. A vereséget BATE -nál szenvedte 1:0, majd otthon Energetik ellen 0:1.

Neman Grodno otthon nagyon jól játszik. Ez a második legjobb csapat a hazai meccsekben. Otthon eddig csak 1 gólt kapott. Utoljára otthon tavaly előtt Októberben szenvedett vereséget, ezt is a későbbi bajnokkal, Brest-el. Azóta 12 mérkőzést játszott otthon vereség nélkül egy sorban. A csapata jobb minőségű, mint Rukh. Itt van egy kiváló gólszerző, Kadimyan, ako már az idén 4 gólt szerzett. A gólszerzők táblázatában az 1. és 2. hellyel osztoszkodik. Jó formában van Tsabelin is, aki eddig 2 góllal járult a csapat gólarányához. Ennek ellenére csak a 14. helyen áll a táblázatban. A mérlege 2-2-3, gólaránya kiegyensúlyozott 7:7. Ezért 8 pontot szerzett, tehát csak 1 ponttal kevesebbet, mint az ellenfele. Az idei szezonban 3 vereséget szenvedett, de minden esetben nagyon jó minőségű csapatokról volt szó. Isloch, Dinamo, és végül BATE ellen. Neman az utolsó meccsben Energetik elen nagy áttekintéssel 3:0 győzelmet szerzett, ami a csapat önbizalmát csak növelte.

Szerintem Neman Grodno győzni fog, óvatosabb fogadás döntetlen nélkül, vagy dupla eséllyel valósítható meg, a szorzók értéke szerint. Sok szerencsét!

A mi tippünk: Neman Grodno győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak