Vysshaya Liga 2020: Neman Grodno – Energetik BGU, Április 24

Labdarúgás, péntek,  2020,  Április 24, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 19:00

Fehéroroszországban a Liga lassan, de biztosan halad előre, az új koronavírusi járvány idejében is, már 5 fordulót játszottak le, a csapatokra vár a hatodik kör. Neman Grodno tavaly a 9. helyen végzett, de ebben a szezonban még nem mutatott sok sikeres mérkőzést, pontosabban 1 győzelme van eddig 5 mérkőzésből. Meglepően, ezt a 2:0 győzelmét a jelenleg második Vitebsk csapatával szerezte, amely most a 2. helyen áll 10 ponttal. Neman eddig a felét szerezte meg. Másképen még 2 döntetlene van, otthon Belshina ellen 1:1, és Shakhtyor Soligorsk stadionján 0:0 eredménnyel. Az első mérkőzését Isloch Minsk ellen idegenben 1:0 veszítette el, míg a legutolsó mérkőzését Dinamo Minsk ellen  idegenben 2:0. A gólaránya 3:4. A csapat előtt Shakhtyor Soligorsk van a táblázatban szintén 5 ponttal és azonos mérleggel, mögötte Smolevichi 3 ponttal, amey csapat egyetlen győzelem nélkül van eddig. A konkurrenció nagy, igyekezni kell a csapatnak, hogy magasabbra jusson.

Energetik BGU tavaly a 12. helyen végzett 33 ponttal, ahoz, hogy milyen alacsony helyen, elégé sok gólt szerzett, a gólaránya 52:66, ami 1,7 megszerzett gól 1 mérkőzésben átlagban. Ezt a szezont a csapat nagyon jól kezdte. Az első 3 mérkőzése csupa győzelem. A legelején BATE ellen otthon 3:1, ami nem semmi egy ilyen csapat ellen, majd Rukh Brest ellen idegenben egy szoros 0:1 győzelem, az eddigi utolsó győzelmét szintén otthon szerezte FC Minsk ellen 2:0, ami szintén a jobb csapatok közé tartozik ebben a versenyben. Azonban jött a mérkőzés 2:0 vereséggel idegenben Zhodino ellen, aki sokáig a táblázatot vezette, jelenleg már a 3. helyen áll, ugyan azonos 10 pontja van, mint az első és második csapatoknak. Majd utoljára egy hazai vereség Gorodea csapata ellen, aki jelenleg a 4. helyen áll 9 ponttal. Nagyon kell majd igyekezni ennek a csapatnak is, ha nem nagyon szeretne már csökkenni a táblázatban, lassan a közepébe jut el.

A győztesre nem fogok ezúttal sem fogadni, nyugodtan a szerencsésebb csapat is nyerhet, és ezt senki nem jósolja meg, kinek lesz több szerencséje, inkább a gólokra fogadok, biztonságosabbnak látom ezt a fogadást.

A  mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2 gól esik – a legjobb oddsok az Betclic fogadóirodánál találhatóak