Vysshaya Liga 2020: Kuktosh Rudaki – Khujand, Április 22

Labdarúgás, vasárnap,  2020,  Április 22, Tádzsikisztán, Vysshaya Liga 2020, 15:00

A Tazsikisztán labdarúgó-bajnokságon találkoznak a 6.-ik Kuktosh a 7.-ik Khujand csapatával. A házigazda Kuktosh Rudaki mérkőzésein egészen tisztességesen esnek a gólok. Az utolsó 11 lejátszott mérkőzésből nyolcban 3, vagy több gól is esett. Például a tavalyi évadban a kudarcos hazai párbaja Istoqlol Dushanbe ellen 1:6, vagy idegenben a gólokra gazdag győzelme 5:3 Panjsher ellen. Ebből is látható, hogy ez a csapat nem csak olyan csapat, amelyet mindenki könnyedén legyőzhet, ahogyan ez az első látásra tűnhet. Annak ellenére, hogy a múlt szezont a táblázatban az utolsók között fejezte be, a szezon elejét jól kezdte és az 5-2-2 mérlegével a jobb csapatok közé tartozott. De ezután jött a válság és egy sikertelen 10. mérkőzés, ami az esését okozta. 2018-ban ez a csapat a 3. helyen végzett. Az idén is jól kezdte a szezont, eddig még nem kapott gólt, a gólaránya 2 mérkőzés után 3:0, 1 döntetlene van  TadAZ csapatával és 1 győzelme az utolsó Istaravshan-al.

A vendég csapat Khujand is jól áll a gólokkal az utolsó hetekben, 3, vagy több gól is esett az utolsó 3 lejátszott mérkőzésben. Többek között a hazai veresége Khatlonnal 2:3, vagy a 3:1 győzelme idegenben CSKA Pomir Dushanbe stadionján. Khujand a múlt körben egy meglepetésről gondoskodott, amikor otthon 2:3 vereséget szenvedett Khatlonnal. De másképen ez a csapat a legjobbak közé tartozik a bajnokságon. Tavaly a ligán a 2. helyen végzett a szuverén Istiqlol Dushanbe után, az idei szezon első körét Pomir Dushanbe stadionján játszotta, amely csapat nagyon erősés tavaly a harmadik volt, 1:3 győzelemmel.

Tavaly ez a két csapat 3 alkalommal találkozott a bajnokságon, amikor mind a 3-ban Khujand nyert 2:3, 0:2 és 2:1 eredményekkel, ebből kétszer idegenben. Hasonlóan játszottak 2018-ban is, szintén 3 mérkőzést, kétszer otthon és egyszer idegenben Khujand győzött ismét 3:1, 2:0 és 1:3 eredményekkel. Ami a gólokatilleti, az utolsó 4 kölcsönös mérkőzésben 3 esetben esett több, mint 3 gól. Khujand utolsó bajnki párbajában 5 gól esett, Kuktosh utolsó párbajában 3 gól. A kérdés az, hogy imkább a gólokra, vagy valamelyik csapat győzelmére fogadni.

A  mi tippünk: Khujand győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak