Vysshaya Liga 2020: Khatlon Bokhtar – FK Istiklol, Április 19

Labdarúgás, vasárnap,  2020,  Április 19, Tádzsikisztán, Vysshaya Liga 2020, 16:00   

Ezúttal a tázsikisztáni legmagasabb ligából választottam egy mérkőzést. Olyan két csapat mérkőzését, amely az első két mérkőzését megnyerte, az öszes csapat közül csak ez a két csapat nyerte meg az első két meccsét. FK Istiklol egy sokszoros bajnok és a jelenlegi formájában ez a legjobb klub, amely ezen a versenyen részt vesz. Nem beszélve arról, hogy ez a csapat az egyetlen komoly jelölt a legközelebbi bajnokra. Khatlon tavaly az utolsó előtti helyen végzett. Azonban ez nem volt nagyon nagy balhé, Khatlon rendszeres résztvevője a legmagasabb versenyebn, és rendesen alá tud fűteni minden csapatnak a versenyben. Istiklos az első párbajában először lerohanta a verseny újoncát, Dushanbe 83 csapatát 7:0 eredménynel, ami tehát várható volt tekintettel arra, hogy milyen óriási minőségi külömbség van a két csapat között. A második körben Istiklos találkozott otthon a jelenleg átlagos CSKA Pamir Dushanbe csapatával, ezzel csak 2:0 győzelmet szerzett.

Khatlon otthon megbírkózott közönség nélkül is Istaravshan csapatával 2:1, ami egy hasonló csapat. Ezután a múlt héten megbírkózott idegenben 2:3 eredménynel Khujand csapatával, ez tavaly a második helyen végzett Istikol mögött, tavaly előtt mögötte végzett csak néhány ponttal. Ez egy átlagon feletti csapat a ligán, és a veresége Khatlonnal sokak számára nagy meglepetés volt. Ha a két csapat kölcsönös mérkőzéseit nézzük, akkor az utolsó években kiegyensúlyozottabb teljesítményeket láthatunk. Az utolsó 6 párbajukban Khatlon 2 alkalommal Istolol ellen döntetlen játszott, 3 alkalommal vereséget szenvedett 1-2 gól külömbséggel, 1 alkalommal 5 gólkülomségével szenvedett vereséget.

Vissza térve a vasárnapi párbajhoz, nem várok nagy meglepetést, sem valamilyen nagy rombolást Istiklol oldaláról. Khatlon Khujand ellen aránylag kiegyensúlyozott mérkőzést játszott, igazán nem volt szó a szerencséről. Fogadni a szorzók miatt hendikeppen fogok, mivel a Istiklol tiszta győzelmére nagyon alacsony szorzókat írtak ki a bukmékerek. Úgy gondolom, hogy +2,5 gól hendikep az igazi ehez a fogadáshoz.

A  mi tippünk: Khatlon Bokhtar +2,5 hendikep – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak