Vysshaya Liga 2020: FK Smolevichi – Shakhtyor Soligorsk, Április 12

Labdarúgás, vasárnap,  2020,  Április 12, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 16:00 

A következő elemzésemhez is egy Belarusz Liga 4. fordulójának meccsét választottam, ahol az újonan érkező Smolevichi fogadja a stadionján Shakhtor Soligorsk csapatát. Ebben a mérkőzésben egyértelműen a vendég csapatot támogatom. A korábbi szezonokban Soligorsk részt vett az Európai Liga előfordulójukban, ahol tökéletesen egyenrangú találkozókat játszott például olyan csapatokkal, mint Lech Poznan. Az idén is  Soligorsk a Fehérorosz Ligában a legmagasabb ambicióival rendelkezik.. Soligorsk ugyan ezt az évadot 0:1 vereséggel kezdte Torpedo Zhodino csapatával, de a teljesítményei és az eredményei javulni fognak. Annál inkább, hogy Yury Kendish az idén visszatért haza Fehéroroszországba, és talán egykicsit meglepően nem BATE Borisov csapatához, hanem Soligorskba, ahol azonnal az egyike lett a kulcsfontosságú játékosokból. Az előző 3 mérkőzésben teljes 90 percet játszott le, így az edző jól megbízik benne, és a pályán hagyja az egész meccs folyamán. Kendishnek tapasztalatai vannak a nemzeti válogatottból, de elsősorban az Európai Kupákból. Tavaly 13 gólt szerzett 25 meccsben, de igaz, ebben vannak a gólok is a moldovai ligából.  De semmit sem változtat azon a tény, hogy Tiraspolban tapasztalatokat szerzett, és most ezt kamatoztatni tudja.

Smolevichi a papíron az egyike a leggyengébb csapatok közül az egész versenyben. Óriási problémái lesznek megtartani a csapatot a versenyben. Az első 3 körben ez a csapat egyetlen pontot szerzett és 270 perc játék után egyetlen gólt szerzett. Tavaly a 2. liga 2. helyéről jutottak be az első ligába, ahol 64 pontot szereztek. A formájuk kiáló volt, 28 párbajból csak kettőt veszítettek el. A gólarányuk 60:15 volt, átlagban 2 gólt szereztek egy meccsen. Az idén Márciusban 3 játékos érkezett a csapathoz vendégjátékosnak, és 2 játékos távozott a csapattól.

2018-óta ez a két csapat öszesen 3 kölcsönös mérkőzést játszott le, mindegyikben egyértelnűen Soligorsk volt a jobb csapat, itt vannak az eredmények, 2:0, 2:0, 1:0. A vendégek az első perctól fogva dominánsak lesznek, és csak az idő kérdése lesz, hogy mikor szerzik meg az első gólt.

A  mi tippünk: Shakhtor Soligorsk győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.