Vysshaya Liga 2020: Bate Borisov – Torpedo Zhodino, Április 18

Labdarúgás, szombat,  2020,  Április 18, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 19:00  

BATE nem indult jól ebben a szezonban. Először két fordulóban játszott idegenben, mindkettő elvesztette, Energetik stadionján 3:1 és Mozyrban 1:0. ezután az első hazai párbajában megverte a kifejezéstelen R. Brest csapatát, ezt is csak sovány 1:0 eredménnyel. A várva várt fordulat ée a játék javulása csak ezen a hétvégén történt, amikor már egészen biztonságosan győzni tudott FC Minsk stadionján 0:3 eredménnyel. A csapat jelenlegi gólszerzője Dragun tartallékjátékos, aki az utolsó 2 mérkőzésben szerzett gólt és tavaly a csapat legjobb gólszerzője volt, 14 gólt szerzett, és a 3. helyet a legjobb 10 között a bajnokságon. A tapasztalt támadó Skavych az  idén csak 1 gólt azerzett, tavaly együtt Stachevich-el mindegyikük 10-10 gólt szerzett, ami a 9. és 10. hely a TOP 10 között. Stachevich  egy 34 éves tapasztalt jobb oldali középpályás, de az idén a bal és jobb oldali szárnyakon játszik, a válogatott kapitánya, és természetesen BATE kapitánya is. Két alkalommal játszott a Bajnokok Ligájában is ezzel a csapattal. Itt van még a norvég fiatal Willumsson, aki eddig szintén 1 gólt szerzett.

Zhodino, ahogyan már töbször leírtam, a szezon meglepetése, nem is írok róla nagyon aprólékossan, csak frissítésnek néhány adatot. Még mindig a táblázat élén van, De Energetik már nagyon a hátára liheg, azonos 9 pontja van, azonos 3-0-1 mérlege, csak a gólaránya más, 6:3, míg Zhodino gólaránya 4:2. Otthon két mérkőzésben a gólaránya 3:0, Soligorskban az első párbaját megnyerte egy szoros 0:1 eredménnyel, Dinamo Minskben 2:0 eredménnyel veszítette el a meccset Zhodino csapatában hiányzik egy TOP legjobb gólszerző, csak 2 gólos játékosa van, ez Ramos, Khachaturyan és Gorbachik egy-egy gólt szereztek.

Tavaly BATE mindkét mérkőzését Zhodinoval megnyerte, otthon biztonságos 4:1 eredménnyel, idegenben 1:2, ugyanúgy tavaly előtt is, otthon 2:1, az ellenfelénél 2:2 döntetlen. A sokszori bajnok úgy gondolom, sikeres lesz eben a mérkőzésben is, bizonyítani fogja a növekvő formáját, az utolsó 2 mérkőzésében 4 gólt is szerzett és nem kapott egyet sem. A hangulat a tribünökön nem a legjobb jelenleg, de egy olyan csapat, mint BATE, ennek ellenére is sikeres lesz.

A  mi tippünk: BATE Borisov győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak