UEFA Super Cup 2021: Chelsea – Villarreal, Augusztus 11

Labdarúgás, szerda, 2021, Augusztus 11, Super Cup, 21:00                   

Ezt a meccset a hagyományok szerint semleges pályán játszák, bár a britt szigeteken. A Bajnokok Ligája győztese az Európa Liga győztese ellen. Így is meg lehetne nevezni ezt a párbajt. A klubok számára ez a meccs egy nagy ihlet a közeledő évadba, mivel azonnal az elején szerezni lehet egy trófeát. Ki nem szeretné, ugye? Mindkét csapat mindent belead a meccsbe. Mivel Chelsea megszerezte a Bajnokok Ligája trófeáját, valami azt sugalja, hogy az idén is harcolni fog az értékes trófeákért. A klubhoz érkezett ismét Romero Lukaku, aki 2014-ben játszott utoljára a csapatnál. Ugyan nem sokat, de most úgy gondolom sokkal nagyobb teret kap realizálni magát. Chelsea bizonyította a minőségét a Bajnokok Ligáján még ott is, ahol nem nagyon várta senki, ez a siker pozitívan hathat a legénységre abban, hogy harcolni fognak a Premier League bajnoki címért is az idén. Chelsea az előkészítőben 4 mérkőzést játszott, amelyekben megverte Peterbourgh, Bournemouth, Arsenal klubjait és az utolsó találkozón Tottenham ellen döntetlent szerzett. 

Villareal már évek hosszú során a spanyol liga hagyományos csapatai közé tartozik, sőt, gyakran a ranglista csúcs csapatai közé. Pedig ez a csapat kis területről származik, a hazai stadionja csak 23 ezer nézőt tud befogadni. De ez nem fontos. Villareal megszerezte a számára eddig legértékesebbet, megnyerte az Európa Ligát, ahol a döntőben Manchester United csapatát verte meg büntetőrúgásokból. A meccsben csak keményen védte a helyzetét, így nem nagyon megérdemelt volt ez a győzelem. A modern labdarúgás totális leépítését láthattuk. Másképen a tavalyi spanyol bajnokságot csak a 7.-ik hellyel zárta. Formája az előkészítőkben szintén nem volt nagyon jó. Az utolsó győzelme, amelyet rendes játékidőben szerzett, már 9 meccsel ezelőtt volt. 6 baráti találkozót játszott, 3 vereséggel és 3 döntetlennel. Azonban tudomásul kell venni, hogy ezek csak baráti találkozók voltak. Egyébként Villareal a meccsekben Chelsea ellen nem nagyon sikeres, 4 meccsben 2 vereséget szenvedett és 2 döntetlent. 

Chelsea azonban tud védeni is, a támadásban meg egyszerűen kiváló. A káder ereje hihetetlen, nem sok gólt szoktak kapni. Amikor vezetésbe jut a meccsen, általában már marad ez az eredmémy végeredménynek. Villareal szintén tud támadni, azonban a védelmi jellegű labdarúgását bemutatta az említett Európa Liga döntőjén, amikor az ellenfele nem sokat tud tenni. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy Chelsea megbírkózik vele és győzni tud, ezért is erre a lehetőségre fogadok. 

A mi tippünk: Chelsea győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak