UEFA Nemzetek Ligája 2020/2021: Németország – Ukrajna, November 14

Labdarúgás, szombat, 2020, November 14, Nemzetek Ligája, 20:45

Németország vendégli Ukrajnát ebben a meccsben, és feltétlenül szüksége van a pontokra, mivel a csoportjában 1 pont hiánya van a vezető Spanyolországhoz képest, aki Svájcban fog játszani. Németország csapata már hagyományosan erős, bár jelenleg legyengítve, mert a kiváló Havertz nem játszik a válogatottban. Németország a mérkőzést biztosan meg szeretné nyerni, mivel hiányzik a pont, nem szeretnék kockáztatni kellemetlenségeket az esetleges döntetlen esetén. Három nappal a meccs előtt még egy baráti találkozót játszanak a cseh csapattal, de inkább a nemzeti csapat újoncai kapnak itt lehetőséget, az öregebb focisták csak egy kicsit bemelegítenek a meccsben, hogy elkerüljék a sérüléseket. A másik ok, hogy miért van olyan nagy szüksége a pontokra az, hogy a következő meccset Spanyolországban játszák. Gondolom, hogy a német stratégia az lesz, hogy minél korábban eldönteni a meccset Ukrajnával, hogy a fontos játékosok pihenni mehessenek, amikor a meccset a kevésbé tapasztalt játékosok fejezik be. De ezek is bizonyítani szeretnének a minőségükről, legjobban góllal.

Azonban Ukrajna is elégé erős csapat, de inkább csak otthon. Otthon Spanyolországot és Svájcot is megverték, és csak 1 gól külömbségével veszítettek Németországgal. De idegenben ez már egészen más. Franciaországtól 7:1, Spanyolországtól 4:0 vereséget szenvedtek, Szerbiában például döntetlent játszottak. Ukrajna a meccs nagyobb részét védelemmel tölti, elsősorban idegenben, de otthon is, ahol sikeres tud lenni. A góljait gyors ellentámadásokból szerzi, nem taktikai játékkal. De ez talán olyan erős csapatokkal nem is lehetséges. Ezenkívül Ukrajna kínlódik a verseny egész folyamán a fertőzött játékosai miatt. De még így is jól megbírkóztak a meccsekkel, a hazai meccset Németországgal nagy odaadással játszották, még ha 1:2 vereség is volt a végeredmény. De, mint említettem, ezek hazai meccsek voltak.

Fogadni egyszerűen Németország győzelmére fogok, még akkor is, ha a szorzók nem éppen csábító értéket kínálnak, azonban a kockázat sem nem magas.

A mi tippünk: Németország győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak