UEFA Nemzetek Ligája 2020/2021: Hollandia – Lengyelország, Szeptember 04

Unibet

Labdarúgás, péntek, 2020, Szeptember 04, Nemzetek Ligája, 20:45 02.09 2€

A holland házigazda az utolsó 2-3 évvben hihetetlenül előre lépett, mint a formájában, úgy a kádere fiatalításában is. Össze kapcsolták a fiatal vadságot és harciasságot a tapasztalattal. Az EURO kvalifikálásban, amelyet már játszani kellett volna, a második helyen végeztek Németország mögött. A döntetlene idegenben Észak-Írország ellen volt a döntő hibájuk. Azonban elsősorban otthon kiváló teljesítményeket mutattak, 3 egyértelmű győzelem és ezután a veresége Németországgal, a gólaránya a párbajaiban 14:4 volt. Ez átlagban 3,5 gól egy meccsre. A hollandok listája egészen jól néz ki, a kapuban a tapasztalt Cillessen állhat Valencia csapatából, a védő sorban van Dijk, Aké, de Vrij, Dumfries, vagy K.Tete. Ez a fiatal, de tapasztalt védelem még sokáig aggasztani fogja az ellenfeleit. A többi játékos is jó minőségű, Wijnaldum, F.de Jong, van de Beek vagy de Roon, a támadásban Depay, Promes, Babel vagy L.de Jong. Egy kiváló generáció ért a holland labdarúgásba.

Kiváló formában bírkóztak meg a kvalifikálással a vendégek Lengyelországból is, amikor a csoportjukat 18:5 gólaránnyal megnyerték. Azonban összehasonlítva a pénteki ellenfelével, a csoportjukban nem voltak olyan veszélyes ellenfelek, mint Németország. Lengyelország idegenben már nem olyan erős, mint hazai pályán. A lengyel káderben is találunk híres neveket, a kapuban Szczęsny és Fabiański, a védelemben Glik vagy Bendarek. A pálya közepén Krychowiak, Zieliński vagy Grosicki. A támadásban pedig Milik és Piątek találhatóak. Hiányozni fog a lengyel leghíresebb sztár, aki a világ egyik legjobb focistája is, Lewandowski, aki a győzelmük után a Bajnokok Ligáján élvezi a megérdemelt pihenést. Nélküle talán nem lehet mégis csak összehasonlítani a két csapatot. Másrészt, a nagy személyiségek mintha fékelnék a csapat többi tagjait a teljesítményeiben, akik nagyon tudnak támaszkodni a sztárjaira. Erről tud valamit Portugália Ronaldoval, vagy Argentína Messivel.

Bár a lengyel támadók jó minőségűek, a holland védők sem nem gyenge védők. Ellenkezőleg. Ezért a holland győzelemre fogadok, bár kár, hogy közonség nélkül játszák a meccset.

A mi tippünk: Hollandia győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak