UEFA Nemzetek Ligája 2020/2021: Franciaország – Svédország, November 17November 17

Labdarúgás, kedd, 2020, November 17, Nemzetek Ligája, 20:45

Franciaország, a házigazda, erősítette a helyzetét a csoportjában a meccs után Portugáliában, amelyet 0:1 eredménnyel nyerte meg. Így 3 ponttal megelőzte őket. Deschamps ezen a meccsen csak kétszer cserélte a játékosaitl, és csak a támadásban. Franciaország most megengedheti magának, hogy kockázatot vállaljon az előnyének és a jobb kölcsönös párbajoknak köszönhetően, és mivel a válogatottban elég sok védőjátékos van, úgy vélem, hogy a hátsó sort teljesen kicseréli. Ez ahoz vezethet, hogy a francia kapuba több gól is eshetne. Bár a csapatnak hiányozni fog a legnagyobb fiatal sztárja Mbappe, még így is elégé erős a támadásban. Az egyetlen meccs otthon, amikor sikeresek voltak a gólszerzésben, ez Horvátországban volt, ezt 4:2 eredménnyel nyerte meg. A svéd csapat hasonló jellegű, mint a horvát csapat. A rend kedvéért a franciák ez első helyen vannak 13 ponttal 8:3 gólaránnyal, 4 győzelme és 1 döntetlene van, ezt az eredményt otthon szerezték a portugálok ellen.

Svédország az utolsó 5 meccsből csak egyet nyert meg, az utolsót Horvátország ellen 2:1. Ezért is maradt neki még némi esélye az elittcsoportban maradni, de ehez legalább 1 pontot lenne szüksége, hogy szerezzen a keddi meccsen. Idegenben a svédek nem sikeresek. Idegenben két meccset játszottak, 1:5 bennük a gólaránya. Mint Portugáliában, úgy Horvátországban is elveszítette ezeket. Még a baráti találkozót is elveszítette Dániában. Ebben a meccsben Wettergren edző csak 1 alkalommal cserélte a játékosait, amikor Kulusevski távozott a pályáról a 74.-ik percben. A csapat elégé fáradt, megérné némelyik focistát helyettesíteni, azonban ennél a csapatnál nem állnak rendelkezésre a kispadon további jó minőségű játékosok. Nehéz lesz a csapat számára legalább 1 pontot szerezni. Ha az elején sikerülne neki gólt szerezni, és majd felelőteljesen védeni, akkor talán sikeresek lehetnének, mint a finnek. De a franciák ezt a hibát kétszer egymás után nem követik el.

Fogadni talán a franciák győzelmére megérné, mivel nem szeretnének pontokat veszíteni. Az erő ehez megfelelő. A másik lehetőség fogadni a gólokra. Biztosan lesz belőlük több is.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.