UEFA Nemzetek Ligája 2020/2021: Bulgária – Finnország, November 15

Labdarúgás, vasárnap, 2020, November 15, Nemzetek Ligája, 18:00

Ebben a 4.-ik csoportban még Wales és Írország vannak. A helyzet az, hogy az A minőségű csapatok közé már csak Wales, vagy Finnország juthatnak be, akiket 1 pont választ. Az előny Wales oldalán áll, de úgy látszik, Finnországnak könnyebb ellenfelei vannak. A finn futball számára ez hatalmas teljesítménynövekedést jelentene. Az Euro-kvalifikáció után most a Nemzetek Ligájában is küzdenek a babérjaikért. Az északiak előkészítő mérkőzést játszottak Franciaországban e meccs előtt, és akkor jött a megrázkódtatás, amikor a favoritot 2: 0-ra verték. Ugyanakkor a finn edző Kanerva korántsem nem vetette be a rendelkezésére álló legerősebb legénységet. Kilátással a fontos meccsre Bulgáriában, kímélte néhány támaszát. Ebben a meccsben a kapuban talán Hrádecký áll Leverkusenből, a védelemben Uronen Genkből és Toivio Hackenből, a tartallékban Sparv és Lod, velük Soiri és Kamara. A legnagyobb veszély azonban a támadásban rejlik, ahol Pukki Norwichból és Pohjanpalo Union Berlin csapatából vannak. A fontos játékosok közül biztosan nem hiányozhat Jensen Augsburgból.

A bolgárok a táblázat alján kuporognak egyetlen ponttal 4 meccsből, és most hosszú idő után végre nyertek, amikor baráti találkozón verték meg Gibraltárt. A híresebb nevek közül mindenképpen említést érdemel a fiatal Kraev Midtjyllandból, majd az igazán tapasztalt Popov Hataysporból, Zanev Sofia CSKA csapatából vagy Božikov Slovan Bratislava klubjából. Hiányoznak a gólszerzők a válogatottnál. Így a legjobb belőlük Kraev 3 góllal. Külömböző okokból, mint a Covid, vagy más egészségügyi problémák miatt, fognak hiányozni Mihaylov, Nedyalkov, Despodov, Nedelev, Milanov, Kostadinov vagy Tonev. Ezek mind olyanok, akik majdnem, vagy igazán az alapcsoportban lennének. Mivel Bulgária igazán nem tud honnan játékosokhoz jutni, ez észrevehető hiány lesz. Még a hazai környezet előnye sem nem olyan jelentős az intézkedések miatt.

Finnország a legjobb foci időszakát éli az utolsó időkben, ezért fogadni a győzelmére fogok, persze, bebiztosítom ezt azzal, hogy döntetlen nélkül fogadok.

A mi tippünk: Finnország győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.