UEFA Európa Liga 2021/2022: Sparta Praha – Lyon, Október 21

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Október 21, Európa Liga, 21:00            

Mostanában a Sparta sikeres, elsősorban a hazai bajnokságon. Az utolsó pontvesztesség után, ami a Jablonec ellen volt 1:1 dönti, mindent megnyert. A kupán 3:0 győzelmet egy második ligából való csapattal, majd Zlínben 5:2 győzelemet, és a fontos mérkőzés a Rangers ellen 1:0 győzelemmel. Ez a prágaiak számára sokat jelent, az önbizalmuk növekedett. A gyengélkedők száma is jelentősen csökkent. Otthon a bajnokságon a riválisa a Slávia sorozatát, a meccseit vereségek nélkül, megszakította. Nézzünk a múltba egy kicsit, a Lyon a Prágával 2004-ben találkozott a Bajnokok Ligáján az alapcsoportban, otthon a Sparta 1:2 vereséget szenvedett, Franciaországban pedig 5:0 kapott ki. 9 éve az Európa Ligában is jétszottak egymás ellen, Prágában 1:1 dönti született, Lyonban a házigazda nyet 2:1. Természetesen a két ligát nehéz összehasonlítani, például a Monacoval játszott a Prága a Bajnokok Ligája előfordulóján, ahol otthon 0:2 vereséget szenvedett, majd idegenben 1:3 vereséget. A Lyon most a hétvégén a Monacot 2:0 eredménnyel verte meg. Ebből is látható, hogy mi a külömbség a ligák és klubjai között. 

Nézzük a franciákat. Természetesen, a csoport favoritáról van szó. A Rangers stadionján 0:2 és otthon a Brondbyt  3:0 eredménnyel győzte le. Tehát még nem kapott gólt. Azonban a francia bajnokságon már nem olyan szuverén ez a csapat. Csak a 6.-ik helyen van 16 ponttal 4-4-2 mérleggel és 16:13 gólaránnyal. Olyan balsikerei voltak, mint az 1:1 döntetlene az utolsó St. Etienne ellen idegenben két hete, vagy azelőtt szintén 1:1 dönti otthon a 12.-ik Lorient ellen. 10 meccsből csak négyet nyert meg. Valószínűleg néhány játékosa is hiányozni fog, a fontosabbakból említeném Moussa Dembellet és Islam Slimanit, a Monaco ellen sem játszottak. A prágaiaknak leginkább Ekambira kell vigyázniuk, aki az Európa Ligán már 3 gólt szerzett, két gólt a Brondbynak és egyet a Rangersnek is rúgott. Azonban ha a csehek figyelmesek lesznek, egyáltalán nem szükséges, hogy gólt kapjanak. Hasonlóan, mint a franciák, a csehek sem nem kaptak még gólt ebben a versenyben. 

A mérkőzés szerintem nyugodt hangulatban fog játszódni, senki sem szeretné elhamarkodni a dolgokat. Mindkét klub a védelemnek nagy fontosságot ítél, így nem sok gólt sikerül szerezni egyik oldalon sem. A papíron a Lyon a favorit, azonban a fogadást érdemes a győztesre döntetlennel biztosítani. Vagy fogadásban dupla eséllyel alacsonyabb szorzóval, de a dönti esetén is valamit nyerünk, vagy a győztesre döntetlen nélkül, de a dönti eredménnyel csak a tét jár vissza. 

A mi tippünk: A Lyon győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak