UEFA Európa Liga 2021/2022: Peterburg – Betis Sevilla, Február 17

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Február 17, Európa Liga, 18:45                      

Ezt a play-off mérkőzést a Gazprom Arénában játszák. Tekintettel arra, hogy az első meccsről van szó az orosz klub hazai környezetében, a bukmékerek az orosz csapatot gondolják a kiemelt csapatnak. Ez az oddsokon is  tükröződik. Európai viszonyokhoz képest a házigazda legénysége nagyon jó minőségű, itt találhatóak Malcom, Dzyuba, Kuzyayev, Claudinho, Santos, Ozdoev, Lovren, Kerzhakov, Karavaev. A hazai bajnokságon is sikeres, hiszen vezeti a tabellát 2 pont előnnyel a második Dynamo Moskva előtt, amely egy szintén nagyon ismert és jó minőségű orosz klub. De több részletet nem nagyon érdemes említeni, mivel az orosz bajnokságot tekintettel a minőségére, nem nagyon lehet összehasonlítani a híresebb európai bajnokságok minőségével. És a La Liga sem nem kivétel. A hazai pálya az időjárási viszonyokkal együtt jár, ezért a házigazda ehez is jobban hozzá van szokva. Sevillában mostanában 20°C van, Pétervárban gyengén nulla felett. Azonban hátrányos helyzetek is vannak a klubnál, Sardar Azmoun távozott a télen a Leverkusenhez, aki eddig 10 gólt szerzett, helyette a brazil Yuri Alberto érkezett. Sérülése miatt nem játszhat Dejan Lovren. Kérdéses a klub formája is, mivel a liga utolsó meccsét December 12.-én játszotta, azóta csak néhány baráti találkozón és az Atlanti Kupán. Szerintem ez nem a megfelelő felkészültség egy ilyen fontos meccsre. 

A másik oldalon a spanyol Betis elegendő módon készülhetett erre az erőmérésre, a hazai bajnokság azonnal az új év után folytatódott. 5 liga meccset és 4 spanyol kupa meccset játszott az idén. Ezekben csak 2 vereséget szenvedett a Celta Vigo és a Villarreal ellen, majd 1 dóntit. A többi meccset megnyerte. A hazai kupán elérhetik a Kupa megszerzését is, és a bajnokságon a 3.-ik helyen áll a Real Madrid és a Sevilla mögött, a 4.-ik helyen a Barcelona tolakodik előre, így ismét nagyon nagy reménnyel néznek a jövőbe a harcokban az európai kupákért. Nagyon jó minőségű ez a klub, azonban feleslegesen nem fog fejjel a fal felé rohanni. Abban az esetben, ha védeni tudná a döntetlen eredményt, nem fog fejetlenül támadásba menni. Azért is, hogy még a visszavágón otthon javíthat. 

Tekintettel a két klub formájára, szerintem a spanyol klub győzelme, biztosítva a döntivel, tehát dupla eséllyel, valószínűbb, mint a problémákkal küzdő orosz csapat, még ha otthon is játszik. Ez a meccs inkább óvatosabb lesz és a döntetlen eredmény nagyon közel lehet a valósághoz. Nem vagyok a döntetlenek híve, de egy apró összeggel talán megérné fogadni erre a lehetőségre, amikor az oddsok 3,5 felett mozognak. Én azonban a Betis győzelmére fogadok dupla eséllyel. 

A mi tippünk: A Betis győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 20Bet fogadóirodánál találhatóak.