UEFA Európa Liga 2021/2022: Legia Warszawa – Slavia Praha, Augusztus 26

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Augusztus 26,  Európa Liga, 22:00                   

A prágai Slávia nem tudott tovább jutni a magyar Ferencvároson keresztül a Bajnokok Ligája 4.-ik előfordulójába, így legalább köszönetet mondhat az Európa Liga utolsó előfordulójának a csoport fázis előtt. Az első meccsben Prágában Slavia 2:2 döntetlent biztosított magának. A csehek voltak jobbak a pályán. A probléma náluk a kapus. Kolář egyáltalán nincsen jó formában. Mindeki emlékezik az elengedethetlen hibájára a meccsben Ferencváros ellen. És senkit nem tud Trpišovský helyette állítani. Sok játékosa gyengélkedik. Nagyon érezhető, hogy Provod, Olayinka, vagy Hovorka és Ševčík nem játszanak. Másrészt a csapatnál még mindig ott van a minőség, amelyet a lengyel klubnál nem találunk. Az első meccsben legalább 75 percben fölényben voltak a csehek, azonban a vendégeknek volt több szerncséje. A hírek szerint a tapasztalt Kúdela visszatérhetne a csapathoz, ami a védelemben nyugalmat teremtethetne, és talán a kapuban is. Feltételezhető, hogy a csehek nem fognak nagyon rohanni az akciókba. Inkább olyan várakozásnak adnak elsőbséget. 

Légia a meccsbe ad mindent, amit csak lehetséges lesz. Még a hétvégi meccsét is elhalasztotta a hazai bajnokságon, hogy teljes erővel öszpontosítson a csütörtöki meccsre. Legia oldalán is meg van a minőség, azonban a prágai klub értéke 93 millió euró, Legia értéke csak 24 millió. A lengyel bajnokságon eddig 3 meccset játszott, 2 győzelmet és 1 vereséget. Ezt Radom stadionján 3:1 eredménnyel. Tehát 6 pontot szerzett 4:3 gólaránnyal, ami a 10.-ik helyre elég. A Bajnokok Ligáján Zagrab ellen nem használta ki az 1:1 döntetlenét idegenben, otthon 0:1 vereséget szenvedett. Nem segített neki Pekhart támadó érkezése sem a pályára a meccs második felében. Pedig ez a játékos volt tavaly a legjobb gólszerző a lengyel ligán. Az idén nem sok alkalmat kapott bizonyítani. A lengyelek sem nem fognak tolakodni fejtelenül külömböző akciókba, ahol veszélybe hozná a védelmét. Inkább csak úgy, mint a csehek, várakozni fognak a gólhelyzetre. 

Nehéz eldönteni ezek után, hogy melyik eseményre fogadni. A gólok számára is gondoltam, de ez még talán kockázatosabb, mint a győztesre. Ha sikerül a meccs, 3-4 gól is eshet. Ha pedig lassú, szomorkás hangulatban játszák, 0:1 is lehet az eredmény. És bár a prágai klub idegenben játszik, valahogyan jobban bízok abban, hogy nyerni fognak. A káderének a minősége magasabb szinten van, mint a lengyel klubnál. A formája is jobbnak látszik. Csak az a szerencsétlen kapus ha kevesebb hibát követne el. 

A mi tippünk: Slavia Praha jut tovább a versenyben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak