UEFA Európa Liga 2021/2022: Jablonec – Celtic, Augusztus 05

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Augusztus 05,  Európa Liga, 17:45                         

Az Európa Liga 3.-ik elődöntőjében találkozik a cseh Jablonec a híresebb skót Celtic klubjával. A fogadóirodák olyan nagy favoritot csinálnak Celtic-ből, mint ha legalább Lazioval játszana Jablonec és a győzelmére ennek megfelelő szorzókat kínálnak. Az igaz, hogy ebben a meccsben Celtic a favorit, de mégis csak egy átlagos európai klubról van szó. A játékosai hasonló minőségűek, mint a cseh csapatnál. Például tavaly egy másik cseh klub, Sparta, akinek mellesleg a formája akkoriban nem volt túl jó, otthon 4:1 vereséget és idegenben szintén 4:1 vereséget készített Celtic-nek. A jelenlegi Bajnokok Ligája 2.-ik előfordulóján kiesett a dániai Midtjylland klubjával, amely szintén mostanában nem játszik a legjobban. Az utolsó hazai bajnokságon pedig elhagyta a legjobb helyet, mivel hihetetlen 20 ponttal szerzett kevesebbet, mint a bajnok, ez Rangers lett. A hétvégén elkezdődött Skóciában a liga, azonnal az első meccsben Celtic Hearts stadionján 2:1 vereséget szenvedett. Ebből is látni, hogy a formája jelenleg mindennek jelölhető, csak nem jónak. Ezenkívül Celtic kádere nem széles, nem nagyon válogathatnak a focistáik között. A meccsek folyamán is csak kevés játékost cserélnek. 

A cseh bajnokságon már 2 meccset játszottak a klubok, az elsőt Jablonec megnyerte otthon Ostrava csapatával, de a hétvégén leégett Mlada Boleslav stadionján 3:0. Tavaly Jablonec Sparta mögött végzett a ligán, 5 ponttal szerzett kevesebbet, de az otthoni meccsében határozottan jobb volt, mint Sparta, 1:0 eredménnyel verte meg a vendégeit. Ebből az következik, hogy Jablonec klubját otthon nem éri meg lebecsülni. Ha Sparta tavaly megverte Celtic-et, és Jablonec Spartát hazai pályán, lehetséges, hogy Jablonec most is jobb csapat lesz. Ha igazán a tovább jutásról álmodozik ez a cseh csapat, akkor ennek Csehországban kell eldőlni, tehát egyértelmű győzelemnek kellene lenni. Idegenben biztosan nem fog ez sikerülni forró skót területen. A klub edzője Petr Rada tudja motiválni a játékosokat, ezért is kíváncsi vagyok, hogyan sikerül ez neki most, és milyen taktikával lépnek játszani. A csehek valahogyan mindig megbírkóztak a skótokkal. 

Nehéz eldönteni, hogy melyik csapat fog győzni. Bár a skót klub a kiemelt csapat, valahogyan a cseh klubban jobban bízok. Ezért nem a győztesre fogadok. Inkább a gólokra. Mégpedig arra, hogy mindkét csapat gólt szerez. És biztosan mindkét csapat győzni szeretne, ez meg gólok nélkül lehetetlen. Otthon a csehek legalább 1 gólt szereznek, és a kiemelt csapat szintén. 

A mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – Igen – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak