UEFA Európa Liga 2021/2022: Glasgow Rangers – Sparta Praha, November 25

Labdarúgás, csütörtök, 2021, November 25, Európa Liga, 21:00          

Csütörtökön este játszák az Európa Liga nagyon fontos 5.-ik körét, és az egyik mérkőzésre Skóciába utazik a prágai Sparta. Nagyon fontos lesz ez a találkozó főként a csehek számára. Ha nem veszítik el a meccset, akkor nagyon közelednek az Európa Liga tavaszi részéhez. Azonban nem a legjobb lelki állapotban utaztak Glasgowba, hiszen a hétvégén a hazai ligán a Slovácko stadionján megszégyenítő 4:0 vereséget szenvedett. De lehetséges, hogy éppen ez segít nekik. Vrba tréner nagyon tapasztalt, ezért Pavelka, Dočkal, Krejčí I. sokkal figyelmesebbek és óvatosabbak lesznek, mint a hétvégén. De a soraiban hiányozni fog a nagyon fontos Čelůstka a sérülése miatt, és ez a klubot nagy hátrányba sodorhatja. Az első meccs Prágában a csehek győzelmével végződött, rendkívül nagyon jó szurkolást láthatott mindenki, aki a meccset nézte, ennek köszönhetően is nyerték meg a meccset. Mivel meg kell mondani, hogy a skótok igazán jobban fociztak, csak nem teremtettek maguknak gólhelyzeteket. Azonban a prágaiak is két nagy gólhelyzetet elpazaroltak. Ha a hétvégi vereséget figyelembe vesszük, akkor józan fejjel be kell látni, hogy a Sparta formája mostanában nem kielégítő, ehez a gyengélkedők hiánya, hát, nem nyerni mennek a csehek Skóciába. 

A skótok óriási előnye a hazai pálya, és a gyűlólet mindenre, ami a prágai Spartával kapcsolatos. Az utolsó összecsapás óta ez a gyűlölet fokozódott, mivel a skótok nagyon nem voltak elégedettek a bírákkal a prágai meccsen. Azt súgják, hogy a cseh klub külónleges védőőrséget kap pontosan e-negatív hangulat miatt. Azért a focipályán védőőrség nem lesz, és a skót klub ha “belehal” is, akkor is mindent megtesz azért, hogy a csehek pont nélkül, és ha lehet, szégyennel utazzonak haza. Az Ibrox stadium 50 ezer szurkolót tud befogadni, ezért nagyon heves hangulatot készítenek a “kedves” vendégeknek. Az Európa Ligán mindkét klub 4 ponttal rendelkezik, megosztják így a 3.-ik és a 4.-ik helyet egymás között. A Spartát az első Lyon verte meg mindkét meccsben, a Brondby stadionján gólok nélkül végződött a meccs. A skótok Prágában kaptak ki és otthon Lyontól, szintén a Brondby stadionján döntit játszottak, azonban 1:1 eredménnyel. 

Fogadni határozottan a skótok győzelmére fogok. Gondolkodtam például  -0,25 hendikeppel a győzelmére, ami azt jelenti, hogy bármilyen gólkülömbséggel győzni tudnak a skótok, akkor nyertesek leszünk, ha döntetlen eredménnyel végződik a meccs, akkor a tét fele visszajár. Bevallom, soha nem tettem ilyen fogadást, de most szép szorzóval így fogadok. Más elfogadható fogadásra a szorzókat alacsonynak látom.

A mi tippünk: A Glasgow Rangers győzelme -0,25 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.