UEFA Európa Liga 2021/2022: Ferencváros – Leverkusen, December 09

December 09

Labdarúgás, csütörtök, 2021, December 09, Európa Liga, 21:00             

A Fradit az idei Európa Ligán nagyon üldözi a balsiker. Minden mérkőzésben a rövidebbet húzta. Így a gólaránya 4:12 és pont nélkül az utolsó helyen áll. Nehéz csoportba kerültek a fiúk. A német Bayer Leverkusenről az első helyen később írok többet, majd a második spanyol Betis, aki otthon is a spanyol bajnokságon kiválóan teljesít. 30 ponttal van a 3.-ik helyen és olyan csapatokat vert meg, mint utoljára a Barcelona idegenben, vagy a Valenciát a 8.-ik helyen. Az Európa Ligán csak a Leverkusen verte meg. A 3.-ik Celtic 2 győzelmet szerzett, mindkét meccset a Fradival nyerte meg. Ezenkívül 3 vereséget szenvedett, kétszer a Leverkusen és egyszer a Betis verte meg idegenben. Így a Celtic 6 pontot szerzett. A hazai Premiership versenyen a 2.-ik helyen áll 4 pont vesztességgel az első Rangersre. A formája kiváló, az utolsó 10 bajnoki meccsben nem veszített és csak 2 volt a döntiből is. Tehát ezek voltak az Európa Ligán a magyarok ellenfelei. Kiváló klubok kiváló ligákból. Maga a Fradi vezeti az OTP ligát, azonban nehéz összehasonlítani a hazai bajnokságunkat a spanyol, a német, de a skóciai ligával is. Míg ezekben az ellenfeleink világhírű klubokkal játszanak, a Fradi játékosai erről csak álmodhatnak. 

Nézzük még a német Bayer Leverkusen klubot. Az igaz, hogy a versenyben az első helyen már senki nem veszélyeztetheti. Ezért is a nagyon elfoglalt játékosait pihentetheti. Ezt a németek már jelezték is, hogy így lesz. Jelenleg sokkal fontosabb számukra a vasárnapi meccse a Frankfurt ellen. A Bundesligán a 3.-ik helyet foglalja 27 ponttal a kiváló Dortmund és az első Bayern mögött. Tavaly a 6.-ik helyen végzett 52 ponttal, az idén magasabb ambiciói vannak és eddig sikeres. Eddig csak a Bayern, a Dortmund és a Wolfsburg verte meg otthon, a döntiket az Union Berlin, a Köln és a Hertha stadionjain szerezte. A többi ellenfelét megverte. Ha szeretne a 3.-ik helyen végezni a szezon végén, nagyon vigyáznia kell. És miért fontos ez a meccs a Fradi számára? Csak azért, hogy bár úgy sem juthat tovább, a becsületéért fog harcolni. Ez az utolsó lehetőség pontot szerezni a versenyen. Meg vagyok győződve arról, hogy a fiúk nagyon komolyan veszik ezt a meccset és megtesznek mindent azért, hogy legalább 1 pontot szerezzenek. 

Fogadni a Leverkusen győzelmére fogok. Azonban biztosítom a fogadást a lehetőséggel a döntetlen nélkül. Ha a németek nyerni fognak akkor is, ha a B sor lép a gyepre, nyereséges leszek. Ha pedig dönti lesz a vége, akkor örülni fogok, mert pénzt nem veszítek és a Fradi pontot szerez. 

A mi tippünk: A Bayer Leverkusen győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak