UEFA Európa Liga 2021/2022: Bröndby – Sparta Praha, Szeptember 16

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Szeptember 16, Európa Liga, 21:00                 

 A Bajnokok Ligája után a héten az Európa Ligában is folytatódnak a harcok, 4 klub mindegyikben a 8 csoportból méri az erejét. Az A csoportban a prágai Sparta utazik Dánia fővárosába, hogy Bröndby klubjával találkozzon, aki a csoport outsiderének van tekintve. A bukmékerek nagyon kiegyensúlyozott szorzókat írtak a meccsre. Bröndby a tavalyi szezonhoz képest a nyáron inkább gyengébb lett, mint hogy erősített volna. Eladta a támaszait. Ez látszik a hazai bajnokságon is, amikor 8 meccsben csak 8 pontot szerzett, ezekben csak 1 győzelmet szerzett, amikor a jelenleg 2.-ik Midtjyllandal otthon játszott és 2:0 győzelemmel fejeződött be a meccs. Az első FC Copenhagen idegenben 4:2, az 5.-ik Nordsjaelland otthon 0:1 eredményekkel győzte őt le. Ezenkívül már csak 5 döntetlene van. A gólaránya 11:12. A klubtól távozott Lindstrom Frankfurtba 7 millió euróért, szabadlábon Vigen Waregembe, Jung védő Bremen klubjához. Ez nagy beavatkozás volt a csapat minőségébe. És ki érkezett? Nem történt nagy vásárlás. Divkovič támadó Dunaszerdahelyből a szlovák ligából. Ott 12 gólt szerzett tavaly a bajnokságon, a 3.-ik legjobb gólszerző. 

Úgy gondolom, hogy a cseheknek nem kell aggódni játszani ezzel a dán csapattal. Nézve az eredményeit a cseh bajnokságon, egy egészen más képet látunk, mint a házigazdánál. 7 meccsben 16 pontot szerzett, a gólaránya 18:6. 5 győzelmet szerzett, 1 döntit 1:1 Bohemians-al, és utoljára vereséget szenvedett Pilzen-el 3:2 idegenben. És éppen ez lett volna a fontos mérkőzés számára, amit meg kellett volna nyernie, mivel Pilzen a tabellán az első, 2 ponttal szerzett többet, mint Sparta. Az utolsó időkben sok gyengélkedő játékosa volt, de lassan ritkulnak ezek a sorok. Fokozatosan visszatérnek a játékosai a pályára, nem játszanak még Karabec, Drchal, Vindheim, Holec, Vitík, Polidar vagy Haraslín. Sparta AS Monakoval kiesett a Bajnokok Ligája kvalifikálásából, úgy, mint a csütörtöki ellenfele is. A cseh klubnak több tapasztalata van az európai versenyekből. Ezért is a bukmékerek enyhén előnybe hozzák, mint kiemelt csapatot. Ebben a csoportban játszanak még Glasgow Rangers és a francia Olympique Lyon. 

Nem gondolom, hogy a prágai klub elveszíti a mérkőzést. Bár a dánok otthon játszanak, a formája az eredményei szerint nem a legjobb, sokkal jobban áll ezzel a vendég klub. A kérdés, hogy hogyan lehet összehasonlítani a két bajnokság minőségét, de erre mindenki maga adjon választ. Fogadni ez szerint fogok, magasabb szorzóval a vendégek győzelmére döntetlen nélkül, amely esetben a tét visszajár. 

A mi tippünk: Sparta Praha győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak