UEFA Európa Liga 2020/2021: Rio Ave – AC Milan, Október 01

Labdarúgás, csütörtök, 2020, Október 01, Európa Liga, 21:00

Az Európa Liga egyikébe az utolsó szakaszaiból lépett, amikor a párbaj győztese tovább jut az alapcsoportokba. Nem leszek most annyira optimista, hogy kizárólag az olasz klubot hoznám előnybe, bár biztosan a minősége magasabb szinten áll, mint a portugál ellenfelénél, azonban nem szabad lebecsülni Rio Ave csapatát sem. Pioli tréner nagy gondokkal kínlódik a védelemben, Romagnoli, Musacchio, Duarte és Conti nem játszanak a meccsben. Normális körülmények között legalább 3 belőlük játszanának. Mindenesetre úgy látszik, hogy Ante Rebić sem áll gyepre. Zlatan az információk szerint karanténban van. Ezek érezhető vesztességek, azonban AC Miláno az mindig AC Miláno, ahol a minőség óriási. A másik hátrány, hogy Portugáliában játszák a meccset. Az európai versenyekben előny a hazai környezet. Bár mostanában közönség nélkül, vagy csak korlátozott számmal, ezért ez nem olyan határozó tény. Az olasz bajnokságon megverte Bolognat és Crotonet, az EL versenyén Shamrock és Bodo klubjait.

Rio Ave az előkészítő meccsekben Tondela csapatával 1:1 döntit játszott. Tulajdonképpen az 5.- ik legjobb portugál csapat Porto, Benfika, Sporting és Braga után, tavaly a hazai bajnokságon az 5.- ik lett. Ez nem rosz devíza. Ezen kívül meg vannak szokva az európai versenyekben harcolni. A káderének az értéke 17 -szer alacsonyabb, portugál játékosok játszanak együtt néhány dél-amerikaival. Rio Ave kiselejtezte a szerb Banja Luka klubját 2:0 idegenben, ezután kemény harcok után hosszabbítás után Besiktas csapatát szintén idegenben. A 85.- ik percben egyenlített, majd büntetőrúgásokkal vezetésbe jutott. Ez már tiszteletreméltó, mivel abban a meccsben Besiktas volt a kiemelt csapat.

Nem tudom magamnak elképzelni, hogy egy olyan klub, mint AC hiányozhatna az EL versenyén. Zlatan nélkül is vannak kiváló focistái, például Donnarum a kapuban, Hernandez és Kjaera védók, vagy Calhanog, Kessie,Tonali és a támadók Rebic, Saelemakers. Mivel ez a meccs jelöli meg a továbbjutó csapatot, nem gondolom, hogy Milano hagyná elúszni ezt a lehetőséget magának. Nem szabad Riot lebecsülni, de szerintem Milano lesz a győztes és jut tovább.

A mi tippünk: AC Milan győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.