UEFA Európa Liga 2020/2021 negyeddöntő: Manchester United – Granada, Április 15

Labdarúgás, csütörtök, 2021,  Április 15, Európa Liga, 21:00                      

Granada egy kedves meglepetés az idei Európa Ligán, és egészen sikeres, illetve még nemrégen sikeres volt a hazai La Ligán is. Az Európa Ligán az alspcsoportból a 2.-ik helyről jutott tovább Eidenhoven után, amikor PAOK és Omonia csapatait hagyta maga mögött. Míg PSV kiesett a görög Olympiacos-al a tizenhatoddöntőben, Granada Napoli és Molde klubjain keresztül jutott tovább, már ez is meglepő volt. Azonban mindkét meccset 1:2 veszítette el idegenben, csak a hazai párbajainak köszönheti, hogy tovább jutott, ahol jobb volt a gólaránya. Napolit otthon 2:0 verte meg, ugyanúgy Moldet is 2:0. Azonban most magasabb szintre jutott, ahol Manchester United talált rá. Az első meccset, amelyet Granada otthon játszotta Uniteddel, 0:2 eredménnyel elveszítette. Így most a továbbjutás gyakorlatilag el van döntve. Manchesternek jellentős módon el kellene rontani a visszavágót, hogy ne jusson tovább. A hazai bajnokságon is jelenleg már nem olyan sikeres, Valladolid stadionján ugyan az utolsó 10 percben fordítani tudott a meccsen a javára, végül 2:1 győzelmet szerzett, de azelőtt rendszeresen vereséget szenvedett idegenben Valencia, Bilbao, sőt, még Huesca ellen is. De még mindig a szép 8.-ik helyen van a La Ligán. 

Manchester Unitednek éppen ellenkező, kellemes problémái vannak. A hazai bajnokságon utoljára nyertek Tottenhamnál 3:1, ami mindenkinek csak úgy nem sikerül, így megerősítette a helyzetét a tabellán a 2.-ik helyen, 7 pont előnye van a 3.-ik Leicester előtt. Az Európa Ligán otthon AC Miláno ellen döntetlent játszott, amikor csak a meccs legvégén hagyta beadni magának az egyenlítő gólt. De ezután AC stadionján győzött, ebben nem sokan bíztak. Jelenleg a csapatnak elég lenne a döntetlen is, azonban biztosan nem így gondolkodnak. Ha nem sikerül gólt rúgni úgy, mint Granadában  Fernandeznek, vagy Rashfordnak, sikerülni fog ez valaki másnak, például a fiatal Greenwoodnak, aki felvillant a góljával a meccsben Tottenham ellen. United otthon rendkívül erős csapat, és a formája is nagyon jó az utolsó mérkőzéseiben. Az utolsó 24 meccsében csak 2 vereséget szenvedett, ami egy stabil formára utal. Úgy gondolom, hogy most sem fogják elhamarkodni a meccset, hanem megfontolt taktikát választanak a találkozóra. 

Nem fogok sokat spekulálni, hogy milyen fogadást tegyek, egyértelműen Manchester United győzelmére. Ez a klub határozottan jobb minőségű, magasabb szinten van, mint az ellenfele. Híres sztárok játszanak nála, és ha nem is játszik majd mindegyikük, akkor is a helyettesei kiállnak magukért. A pénz beszél, ahogyan mondják, ebben az esetben beszél a győzelemről. 

A mi tippünk: Manchester United győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak