UEFA Európa Liga 2020/2021, elődöntő: Arsenal – Villarreal, Május 06

Labdarúgás, csütörtök, 2021,  Május 06, Európa Liga, 21:00                        

Nézzük, hogy mit készített csütörtökön este az Európa Liga elődöntőjének a visszavágója Arsenal és Villareal mérkőzésén. Az első meccs a spanyoloknál 2:1 győzelemmel végződött Villareal javára, de Arsenal szerzett egy nagyon értékes gólt idegenben. Ha otthon például 1:0 győzelmet szerezne, tovább jutna. Sokan nem szeretnek mostanában Arsenalra fogadni, és nagyon jól tudják, hogy miért. A csapat teljesítményei nagyon ingadoznak, egyáltalán nem kiegyensúlyozottak. Azonban most a motivációja igazán óriási. A hazai bajnokságot teljesen elrontották, és majdnem biztos, hogy jövőre nem játszanak egyik európai versenyben sem. Az egyetlen lehetőségük megnyerni az Európa Ligát. A második oka annak, hogy bízok a győzelmében, hogy Arsenal akkor játszik jól, amikor már az utolsó lehetősége van valamit elérni. Példa erre a párharca Slávia ellen, amikor az első meccsben rengeteg gólhelyzete volt, de ez a meccs csak 1:1 döntivel végződött, de a visszavágón gyakorlatilag az első félidő eldöntötte a meccset, 0:4 volt a végeredmény. Azonban a Premier Leaguen is néhány erős csapatot megvert, többek között Tottenham, United, Chelsea, Leicester volt megfosztva a pontoktól. És lassan visszatérnek a fontos játékosai is, Aubameyang játszott már, és egy szép gólt szerzett. 

Villareal az Európa Liga mind a 6 meccsét megnyerte a selejtezőn. Kiselejtezte Salzburgot, Dynamo Kyjev és Dynamo Zágráb csapatait. Otthon a spanyol ligán csak a 7.-ik helyet foglalja. Legfeljebb az 5.-ik helyre juthat, ahonnan jövőre az Európa Ligán vehet részt, de magasabb helyre már elméletileg sem nem juthat. A La Ligán az utolsó 15 meccsben csak 6 győzelmet szerzett, ezért csoda, hogy egyáltalán harcolhat még a Kupákért. Villareal számára is az idén ez a verseny az egyetlen, ahol még valami értékeset szerezhet. Ezért is a találkozó nagyon kiegyensúlyozott lehet. Hasonló eredmények, hasonló motiváció. Egyébként, nehéz magas motivációt tartani egy klubnak, amely néhány nap leforgása alatt 2 fontos mérkőzést játszik, amelyek nagy befojással lesznek a jövő évi évadra. Úgy gondolom, hogy Villareal sem nem fog félni támadni az ellenfelére és győzelmet szeretne szerezni. 

Arsenal győzelmére a bukmékerek nagyon szép szorzókat írtak, ha tovább szeretne jutni, győzelmet kell szereznie. Otthon játszik, nagy nyomás alatt van, ezért ez sikerülhetne neki. Villareal idegenben játszik, de talán csak ez az egyetlen tény, ami ellene szól. A gólokra is lehetne fogadni, de a szorzókat alacsony értékűnek tartom 1,5 gólra. Több gólra fogadni kockázatosnak tartom. Maradok a győztesnél, ez szerintem Arsenal lesz. 

A mi tippünk: Arsenal győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.