UEFA Európa Liga 2020/2021: CZ Beograd – AC Milan, Február 18

Labdarúgás, csütörtök, 2021,  Február 18, Európa Liga, 18:55               

Nehéz összehasonlítani ezt a két csapatot. Elsősorban azért, hogy nem találkoznak egymással a focipályán, legalább is nem túl gyakran. Olaszország például a harmadik legjobb ország, ami a csapatok résztvételét illeti az európai kupa versenyeken Spanyolország és Anglia után, Németország és Franciaország előtt. Szerbia a 16.-ik helyet foglalja ebben. Gyakran éppen csak ez a csapat jut ezekbe a versenyekbe Szerbiából. Crvena Zvezda hátránya az, hogy a szerb bajnokság gyenge a csúcs bajnokságokhoz képest Európában, és ahol nem sok lehetősége van jó minőségű mérkőzéseket játszani, és ahol gyakran a győzelméhez elég az 50%-os teljesítmény is. Erre gyakran ráfizetnek az európai versenyeken. A szerb liga nincsen tele világsztárokkal. Azonban ez a csapat teljesen konkurencia nélkül vezeti a nemzeti ligát, 9 pont előnye van 19 kör után. A gólaránya 51:7, 17-2-0 a mérlege, hihetetlen és fantasztikus, de még mindig a szerb bajnokságról beszélünk. A csapat az alapcsoportban 3-2-1 mérleggel játszott, ami ugyan jól néz ki, de már maguk a mérkőzések nem voltak olyan elbűvölőek. 

AC Miláno a hazai bajnokságon még nemrégen mint egyetlen klub nem szenvedett vereséget, de ez Január 6.-án megváltozott, amikor Juventusz verte meg otthon. A mérlege jelenleg 15-4-3 és 45:25 a gólaránya. Inter 1 ponttal megelőzte, és AS Roma 6 pontot veszít hozzá képest. Ezen a kupán AC 4-1-1 mérleggel nyerte meg a csoportját. Lille tudta otthon megverni 0:3 eredménnyel, majd Lilleben 1:1 döntit játszottak. AC egy klub, amely hosszútávon jól játszik és jó a formája, bár az utolsó 7 bajnoki meccsében 3 alkalommal veszített, utoljára Spezia stadionján. Ibrahimovič visszatért a klubhoz, a támadásban már 12 bajnoki meccsben 14 gólt szerzett. Ez jó eredmény a gólokra nem túl gazdag olasz bajnokságra. Tovább ott van Mario Mandžukič,  ifj.Maldini, vagy Jens Hauge. A két csapat utoljára még 2006-ban találkozott, ezért nem is érdemes foglalkozni ezekkel a statisztikákkal. 

Mivel a két klub teljesen eltérő körülmények között működik, nem nagyon érdemes összehasonlítani a statisztikai adatokat. Összehasonlíthatatlan a két nemzeti bajnokság minősége is. Fogadni a győztesre szeretnék, ez szerintem AC Miláno lesz, aki biztosítani szeretné a tippet, alacsonyabb szorzóval próbálkozhat fogadni a győzelemre döntetlen nélkül, amikor az esetben a tét visszajár. 

A mi tippünk: AC Milan győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.