UEFA Európa Liga 2020/2021: Bayer Leverkusen – Slavia Prague, December 10

Labdarúgás, csütörtök, 2020,  Dectember 10, Európa Liga, 18:55                                                       

Ki mondaná, hogy az utolsó meccs Leverkusenben dönti el azt, hogy ki nyeri meg a csoportot. Leverkusen Edenben igen csak szerencsétlen módon szenvedett vereséget, mivel a meccs nagy részében hiányozott neki egyik a kulcsfontosságú focistáiból, büntetés miatt, de még így is nem sok hiányozott ahoz, hogy döntetlennel végződjön a meccs. Azonban a prágaiak végül vezetésben tudtak maradni, bár a németek voltak a jobb csapat. Hizsen a legénységük értéke tízszerese, mint a cseheké. Bayer ezt úgy veszi, mint visszavágót, meg mint harcot az első helyért a csoportban. Természetesen, a Bundesliga is nagyon fontos Leverkusen számára, de Slavia hírneve szerte Európában olyan, hogy Bayer trénere nem engedi meg magának gyengébb legénységet állítani a gyepre. A csapat támadó jellegű, és most sem lesz ez másképen. A hazai versenyben a második helyen áll, egy pont vesztességgel a vezető Bayern után. Csak egy aprócska habozás, és azonnal a 4.-ik helyre is lecsökkenhetnek. Így igazán érdekes lesz figyelni, amit feljebb említettem a játékosok pihenéséről. Ebben a versenyben a továbbjutása biztos, míg a hazai versenyben nagyon oda kell figyelnie. 

Azonban Slavia ismét lassan, de biztosan a kiváló formáját nyeri vissza. Eben a meccsben egyáltalán nem becsülném alá ezt a csapatot, mivel megvannak a tulajdonságai, hogy erős csspatokkal tud harcolni. Nem szükséges talán ismétlésnek említeni a döntetleneit a Bajnokok Ligáján Inerrel, vagy Barcelonával, mindez idegenben. Vagy tavaly az Európa Ligán Sevilla kiselelytezését, aki ezen a versenyen profinak számít. Vagy két szoros eredményét a londoni Chelseavel. Slavia az utolsó 31 verseny meccsben csak 2 vereséget szenvedett, ezeket is csak a szezon elején, amikor nem sikerült nekik a selejtező a Bajnokok Ligáján. 

Végül egy kis összefoglaló. Slavia tud erős csapatokkal jó eredményeket elérni. A hazai bajnokságot vezeti elegendő előnnyel, így a legénységét nem szükséges kímélni a hétvégére. Remélem, hogy a csehek tudnak olyan erősek és harciasak maradni, mint a többi hasonló meccsben ezekben a fontos versenyekben. Fogadni ezért egy kicsit nagyobb kockázattal, de csábító szorzóval, a gőzelmére fogok, azonban döntetlen nélkül, amikor a tét visszajár.

A  mi tippünk: Slavia Prague győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.