UEFA Európa Liga 2019/2020 – nyolcaddöntő: Wolves – Olympiakos, Augusztus 06

Labdarúgás, csütörtök, 2020, Augusztus 06, Európa Liga, 21:00

Az idén nagyon szokatlan időben játszák az Európa Kupákat a Koronavírus miatt. A párbaj Wolverhampton és Olympiakos csapatai között egy visszavágó párbaj, az első meccs Görögországban volt játszva még Márciusban, amelynek az eredménye 1:1 volt. Ez az eredmény a kupamatematikában nagyon csaló. A pillanatban, amikor a meccs elkezdődik, akkor a hazai egységek juthatnak tovább hála a szabálynak a megszerzett gólért az ellenfél pályáján. Ez azt jelenti, hogy a görögök tudják, hogy ha nem szereznek ebben a meccsben gólt, akkor számukra befejeződött a verseny. Ezért feltételezem, hogy Olympiakos mindent bele ad, hogy gólt szerezzen, ehez szüksége van a nagyobb bátorságra. Másrészt, egy gól bármelyik kapuban sok mindenen változtathat, akkor a másik egységnek igyekezni kell kiegyenlíteni. És akkor nyílnak a kapuk a gyors breikekre és hasonló akciókra.

Mindkét csapatban vannak jó támadók, akik tudnak gólokat szerezni. A házigazda oldalán ott van a mexikói Jimenéz, de a meccs nem csak a személyétől függ. Általában látható, hogy a klub filozófiája illik nekik, és így a Premier League versenyben az átlagon feletti klubokhoz sorolják. Nem is csoda, az idén a 7.-ik helyen végzett a hazai bajnokságon. Olympiakos oldalán a marokói El Arabi áll, aki a gólokat szerzi. De mindkét csapatnál más játékosok is tudnak gólokat szerezni, nem csak ez a kettő. Azonban összehasonlítva a két nemzeti bajnokságot tudni kell, hogy a minőségük összehasonlítatlan. Bár az első meccsben csak döntetlen volt az eredmény, mégis a vendégek voltak a jobb csapat és fölényben voltak a házigazdához képest. Olympiakos ugyan kiselejtezte Arsenalt, de ez a csapat inkább a hazai versenyt tartotta előnyben.

Olympiakos az utolsó 10 évadban 8 alkalommal nyerte meg a hazai bajnokságot. De Görögországon kívül már nem olyan erős ez a csapat. Wolvesnek ugyan elég lenne a gólnélküli döntetlen is, de nem hiszem, hogy ezt kockáztatná ez a csapat. Sok portugál, jó minőségű játékosa van, nem fognak ezek csak gól nélkül rohangálni a pályán. Wolves a kiemelt csapat, azonban a gólokra fogadok, biztonságosabbnak látom ezt a lehetőséget.

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.