UEFA Európa Liga 2019/2020 – nyolcaddöntő: Manchester United – LASK Linz, Augusztus 05

Labdarúgás, szerda, 2020, Augusztus 05, Európa Liga, 21:00

Az Európa Liga nyolcaddöntő visszavágója Manchester United és LASK Linz között már csak formalitás lesz. Linz már befejezte a szezonját. Még a hazai bajnokság megszakítása előtt Márciusban LASK volt a legnagyobb jelöltje az osztrák bajnoki cím megszerzésére, de az események a klubban (a közös edzések és a következő büntetés) égészen elrontották a klubban a jó légkört a csapaban, és így ismét meghagyta a Kupát a bajnoknak, Red Bull Salzburgnak. Augusztusban már LASK teljes odaadással készül az új évadra és nagyon érdekes lesz figyelni, hogy milyen fizikai állapotban lép ez a csapat erre a találkozóra. Az első meccset United nyerte meg 5:0 eredménnyel Linzben. Nem várható, hogy ismét egy ilyen magas győzelem lesz, de minden esetre az angol csapat győzelmében bízok, így a tovább jutásában is. Az első meccsben az ellenfelének nem engedték meg még az egyetlen gól megszerzését sem annak ellenére is, hogy a támaszait a mérkőzésben kímélték.

Manchester szerintem a legnagyobb jelöltje megszerezni az Európa Ligát, és biztosan csak a győzelemért fognak játszani. Már azért is, hogy megtartják maguknak a fegyelmet és a győztes hullámukat. Ez a csapat nyerte meg ezt a versenyt 2016/2017-ben is, és most sokkal jobban összahngban vannak, mint akkor, mivel csak Július végén fejezték be a hazai bajnokságot, és gyenge 2 hét múlva jön ez a meccs. United inkább csak a hazai bajnokságra öszpontosított, ahol esélye van a Bajnokok Ligájára a jövő évi szezonban. Otthon a 3.-ik helyen végzett. Előtte Manchester City és Liverpool vannak. Így ez be van neki már biztosítva, 3:0 győzelemmel verte meg Aston Villát, 5:2 Bermouthot, Sheffieldet 3:0, Brightont 3:0, sőt, Manchester Cityt is 2:0 és döntetlent Tottenhammal. A játékosai, mint Fernandes, Greenwood kiváló formába jutottak.

United csapata nagyon jó minőségű, még a B csapatával is könnyen megbírkózhatna LINZ-el, mivel az utolsó időkben teljesen sikertelenek voltak, az utolsó 4 meccset 1:9 gólaránnyal veszítették el. A legutolsó baráti találkozójukat az átlagon alatti szlovák Senica csapatával 0:2 vereséggel fejezték be.

A mi tippünk: Manchester United győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak