UEFA Európa Liga 2019/2020 – negyeddöntő: Wolves – FC Sevilla, Augusztus 11

Labdarúgás, kedd, 2020,  Augusztus 11, Európa Liga, 21:00

Az Európa Liga negyeddöntőjében egy angol-spanyol párbajt láthatunk. Wolves elveszítette a lehetőségét jövőre bejutni a harcokba az  Európa Kupákért, így az egyetlen esélyük az, ha megnyernék az idei Európa Ligát. Wolves a Premier Leagueben a korona szünet után jó minőségű védelemmel és harcias teljesítményekkel mutatkozott be. A Farkasok győzelemmel fejezték be a nyolcaddöntőt, megverték a görög bajnokot. Bár Olympiakos nagyon erős tud lenni hazai pályán, azonban idegenben már a teljesítményei nem olyan fényesek. Semleges területen a teljesítménye egészen az utolsó percig kiegyensúlyozott volt az ellenfelével, de a végén a kapusuk egyetlen hibája döntött arról, hogy büntetőrúgás lesz, amelyből a párbaj egyetlen gólja született. A mérkőzés végén Olympiakos óriási nyomást gyakorolt és a kissé meglepett Wolves az utolsó 15 percben csak védekeztek, de megvédték az eredményt. Azonban nem lehet állítani, hogy Wolves volt a jobb csapat a párbajban.

Sevillának egy tiszteletleméltó sorozata van a párbajokból vereség nélkül. Utoljára még Februárban szenvedtek vereséget. A hazai bajnokság sikeres volt számára, és a játékuk legerősebb oldala náluk is a védelem volt, amire a legnagyobb hangsúlyt fektették. A hazai versenyt a 4.-ik helyen fejezték ben, így jövőre a Bajnokok Ligájában is játszani fognak. Az utolsó 7 meccsükben csak egyetlen gólt kaptak. Az Európa Liga nyolcaddöntőjében egyértelműen jobban játszott, mint az ellenfele AS Roma, 2:0 eredménnyel, mivel ez az ellenfél nagyon jó minőséggel büszkélkedhet. Biztosan jobb, mint Wolves. Az egész mérkőzés a spanyol csapat rendezése alatt állt. Tehát egyszerűen az mondható, hogy a csapat formája kiváló. Sevilla tapasztalatai az Európa Ligával sokatmondóak, 3 alkalommal egymás után nyerte meg ez a csapat ezt a versenyt, 2014, 2015 és 2016-ban. Ezek a tények azt súgják, hogy egyértelműen Sevilla a jobb csapat ezen a találkozón.

Bár Wolves motivációja óriási, Sevilla ereje talán nagyobb. Mindkét csapat védelme nagyon iparkodó, ebből úgy látom, nem sok gól születik a meccsen. Sevilla győzelmére fogadok döntetlen nélkül.

A mi tippünk: FC Sevilla győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak