UEFA Európa Liga 2019/2020 – döntő: FC Sevilla – Inter Milan, Augusztus 21

Labdarúgás, péntek, 2020,  Augusztus 21, Európa Liga, 21:00

Végre eljutottunk az Európa Liga döntőjéig, benne találkoznak FC Sevilla és Inter Milano. Sokak számára meglepetés, hogy a döntőbe nem jutott be Manchester United. Azonban mindenki, aki látta a meccset, azt állíthatja, hogy a jobb csapat szenvedett vereséget az elődöntőben. Játékilag a meccs kigyensúlyozott volt, de a gólhelyzetekre United volt a jobb. A második félidő elején legalább 3-4 esélyt engedtek el, amelyekből gól lehetett volna. Fantasztikus teljesítményt mutatott Bono kapus, neki köszönheti Sevilla, hogy bejutott a döntőbe. A lövések aránya 20:9 volt United javára és a gólhelyzetekre 8:3. Ennek ellenére nem jutottak be a döntőbe. Sevilla kihasználta a két gólhelyzetét.

Inter egyértelműen lerohanta Sachtar csapatát. Jobb minőségű a csapata, mint Sevilla csapata. A Sachtar elleni meccsben Martinez és Lukaku ragyogtak a támadásban 2-2 góllal. Inter így egy magas 5:0 győzelmet szerzett, mivel az ellenfele csak egy alkalommal lőtt a kapura. Inter Sevilla számára nagyon nehéz ellenfél lesz, és szerintem Sevilla nem bírkózik meg az ellenfelével. Interben minden poszton nagy a minőség. Handanovič a kapuban, Eriksen, Brozovič, Barella a fedezetben, Lukaku, Martinez a támadásban. Inter az idei évadban nagyon jó csapat. Az olasz Serie A-ban a második helyen végzett, mivel több gólt szerzett, mint a híres Juventusz, aki megnyerte a bajnokságot és egyúttal a védelme is a legjobb volt a bajnokságon. Inter már 11 meccset nem veszített el egymás után és már 6 alkalommal egymás után győzött. Olyan csapatokat vert meg, mint Leverkusen, Atalanta, Getafe, Napoli. Ahogyan figyeltem a két csapat útját a döntőig, Internek mint ha nagyobb motivációja és étvágya lenne megnyerni ezt a versenyt. Utoljára európai trófeát 2010-ben szereztek, akkor a Bajnokok Ligáját nyerték meg, azelőtt 1998-ban az Európa Ligát.

Fogadni ismét nehéz a mérkőzés győztesére, ennek ellenére ezt megteszem, Inter győzelmére fogadok aránylag jó szorzóval. Gondolkodni lehetséges más eseményen is, például a gólok számára, amikor legalább 1,5 gól eshet a meccsben, vagy arra, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A mi tippünk: Inter Milano győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.