UEFA Euro U21 2023: Albánia U21 – Anglia U21, Március 29

Labdarúgás, kedd, 2022, Március 29, Euro U21 2023, 20:45                    

Figyeljünk egy kicsit a fiatal focistákra is, pontosabban a 21 évesek EURO selejtezőjét, ahol 9 csoportban harcol 53 ország fiatalja, Oroszország kizárása után a versenyből, így az utolsó I csoport eddig csak 5 tagú. Kedden este találkozik Albánia válogatotja Anglia focistáival. Pénteken Albánia otthon találkozott a csehekkel, ezt a mérkőzést 0:1 eredménnyel veszítette el. Egy furcsa, lassú, álmos mérkőzésnek lehettünk tanúi, mivel nem csak a gólokból, hanem maguk a támadásokból és lövésekből a kapura, csak nagyon szerény számban volt látható. Még az egyetlen gól is Kalaj öngólja volt, ami a csehek győzelméről döntött. Igaz, Albánia itt-ott meglepetést is okozhat, de jelentős módon nem sok vizet kever a labdarúgásban európai mértékben. Bár a szenior csapat sikeres volt Olaszországban, ami a sikeres jelenlegi generációjának köszönhető, de a 21-es sántikál. Az átlagon túl a minőségével biztosan Minaj jelenti AEK Aténből, vagy Muci a Legia Varsó klubjaiból. De a focisták többsége otthon keresi a kenyerét. Természetesen, az álmuk külföldre jutni, él bennük, de ezt megvalósítani a jelenlegi helyzetben nagyon nehéz lesz. A selejtező elején két alkalommal legyőzték Andorrát, ez azonban kötelesség volt számukra, de az utolsó 3 meccsben Szlovénia, Koszovó és Csehország ellen csak 1 gólt szerzett. Ez kevés. 

Anglia csapata az miatt talán, hogy csak Andorra és Albánia ellen játszik ebben a selejtezőben, nem a legerősebb legénységből van felállítva. Greenwoodnak saját magával vannak problémái, Palmer sérült, de Hudson-Odoi, Gallagher, Bellingham, Smith-Rowe vagy akár Sessegnon is hiányozni fognak. Mégis Anglia minősége jobb és kötelességük megverni az ellenfelét. De az említett hiányzó focisták miatt kevesebb gólt láthatunk. Például Bursik kapus Stoke klubból mutatkozik be a meccsen, Thomas Leicesterből, Livramento Southamptonból, Johnson West Hamból, Jones Liverpoolból, Ramsey Aston Villaból, Gordon Evertonból, vagy Madueke PSV klubjából. Ezek a focisták több tucat meccset játszottak a Premier Leaguen, így a minőség az albániai fiatalokkal összehasonlíthatatlan. 

Azonban be kell vallani azt is, hogy az angol 21-es is követett el megbotlásokat a közelmúltban. Például 2 éve 3:3 a selejtezőn Andorra ellen, ez egészen sokkoló volt, vagy tavaly ősszel egy baráti találkozón Georgia csapatával is leégett. Ezért nem is állítom, hogy ez egy legyőzhetetlen csapat. Fogadni ezúttal két lehetőségre fogok kombinált fogadásban Anglia győzelmére és a meccsen kevesebb, mint 5,5 gól esik elfogadható szorzóval. 

A mi tippünk: Anglia győzelme és a meccsen kevesebb mint 5,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.