UEFA Euro U21 2021: Magyarország U21 – Németország U21, Március 27

Labdarúgás, szombat, 2021,  Március 27, Euro U21 2021, 18:00                      

A szerdai meccs után a német fiatalok válogatottja ellen, amelyet 3:0 eredménnyel veszítették el a magyar fiúk, a Románokra öszpontosítanak. Ez lehene az a talán egyetlen meccs, amelyben jobb fényben tudnák magukat mutatni. Bár, ez sem nem könnyű feladat. Vissza a német csatához, senki nem nagyon bízott jó eredménybe, azonban ez rendkívül kedvezőtlen volt. A pálya német oldalára csak nagyon ritkán tudtak bejutni a magyar fiúk. Szoboszlai és Szalai nagyon hiányoztak, ahogyan ez megmutatkozott. A meccs első félidejében inkább csak védekezett a magyar együttes, így 0:0 eredménnyel végződött ez. Még volt remény. Mivel a német játékosok testalkata látszólag termettebb, igyekeztek sok ” test a test elleni” harcot vívni. A második félidő 61.-ik percében Nmecha szerezte az első gólt, majd Baku a 66.-ik és  73.-ik percben szerzett gólokat. Ez már utolérhetetlen volt. Egyébként is sok alapember hiányzik az együttesünknél, és a helyükre érkezők beilleszkedése látszólag nem zökkenőmentes. Sajnos, a járvány miatt a közönség sem nem szurkolhat az arénákban, ami a házigazda előnyeit igen csak kicsinyíti. 

Most Románia vár a válogatottra, akik nagyon jó fényben mutatkoztak az első meccsükben. Meglepetést okoztak, amikor az erős Hollandiával 1:1 értékes döntetlent szereztek. Mindkét gól még az első félidőben volt látható. Ugyan a hollandok 69% idejében tartották maguknál a labdát, de a lövésekre ez kiegyensúlyozott volt. Kiderült, hogy a románok még összekeverhetik a tabellát. Ezen a tornán a román válogatott igen csak le van gyengülve, Hagi, Coman vagy Man fognak hiányozni. Velük még bátrabbak lennének. De nélkülük is jó minőségű a csapat, ott van Blad a kapuban, az egyik legjobjai közé tartozik Európában a korosztájában. Tovább Ganea, Ciobanu, Marin, Olaru, Pascanu és Harut. Egy gyors pillantással a 4 tagú csoport táblázatára láthatjuk, hogy az első Németország után 3 ponttal a második Hollandia és 3.-ik Romániának 1-1 pontja van, míg a magyarok pontok nélkül maradtak. 

Fogadni biztosan Romániára fogok. A csapatban több jó hírnevű játékos található, gyakran nagyobb tapasztalatokkal is. Mivel nagyon szeretném, ha ebből a csatából a magyarok jól jönnének ki, nyitva hagyom magamnak a hátsó ajtót, és döntetlen nélküli fogadást teszek, amikor a tét visszajár. Meg vagyok győződve, hogy a jó román kezdet a tornán nem fogja negatív módon befojásolni a magyarokat. Készen állnak szombaton harcolni minden erőből a Bozsik Arénában.

A mi tippünk: Románia győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.