UEFA Euro U21 2021: Magyarország U21 – Németország U21, Március 24

Labdarúgás, szerda, 2021,  Március 24, Euro U21 2021, 21:00                        

A Katari VB selejtező árnyékában játszódnak a 21 éves focisták kategóriában az Európa Bajnokság utolsó mérkőzései. Magyarországnak, mint a verseny egyik szervezőjének, biztosítva volt a résztvétele a versenyen, így nem vett részt a selejtezőkben. Azonban az előkészítő meccsekben nem ért el káprázatos eredményeket. Dániával 0:0 dönti, 0:3 vereség Norvégiával, 1:4 vereség Horvátországgal, 0:1 vereség és 3:3 dönti Szlovéniával, 1:1 dönti Észak-Írországgal, 0:1 vereség Ausztriával és 0:2 győzelem Oroszországgal. A csapatnál csak egyetlen olyan focistát találhatunk, aki külföldön játszik, ez a 18 éves Balogh, aki Parmában játszik. A többiek hazai versenyekben játszanak. Nagy kár, hogy nem játszhatnak Szoboszlai, akinek elég a problémája a saját egészségével, és ha ez nem is így lenne, ki tudja, hogy mint Lipcse új erősítését, elengedné-e a trénere. A másik focista Szalai Fenerbahceből, aki hiányozni fog. A tréner számára ez a két focista abszolút kulcsfontosságú lenne. A csapat támasza így Demjén lesz a kapuban, aki kétségtelenül nagy tehetség, Királyi és Gulácsi folytatója. 

Az idei versenyben Németországot nem mindenki véli kiemelt csapatnak, mivel ez a focisták generációja nem látszik túl erősnek. Azonban biztosan erősebb csapat, mint a szerdai ellenfele. A válogatott ismertebb nevei közé tartoznak Vagnoman HSV-ből, Thiaw Schalke-ből, Baku Wolfsburgból, Maier Bielefeld-ből, Nmecha Anderlechtből, és bizonyára mindenki kíváncsi a csak 16 éves csodagyerek Moukouka teljesítményeire, aki BVB-nél játszik. Németeknek az idén sokkal jobban kell támaszkodniuk az összetartásra, a keményfejűségükre, a labdarúgásban való tudásukra és taktikájukra, mivel Baku kivételével senki sem játszik a csapatból rendszeresen a Bundesligában, azonban többnek van tapasztalata néhány meccs erejéig ebben a versenyben, esetleg más jó minőségű versenyben is. A selejtezőben kétszer vereséget szenvedett Belgiumtól, de ezután már nem veszített pontokat Bosnia, Wales, sem Moldova ellen. Mivel a Covid idejében közönség nélkül játszák a meccset, ez is a németek javára szól.

Szerintem az esetleges pontok veszítésével a németek komplikálnák maguknak a helyzetüket, mert Románia és elsősorban Hollandia erősebb ellenfelek. Biztosan egy precíz, átdolgozott taktikával jönnek a gyepre. A magyar válogatott minősége egyszerűen nem összehasonlítható ebben a percben a németekkel. Fogadni ezért, ha nem is a legjobb szorzókkal, Németország győzelmére fogok. 

A mi tippünk: Németország győzelme – a legjobb oddsok az Bet 365 fogadóirodánál találhatóak.