UEFA Euro 2020: Spanyolország – Svédország, Június 14

Labdarúgás, hétfő, 2021, Június 14, Euro 2020, 21:00                    

Az E csoport, amelybe tartozik ez a két válogatott is, Sevillában és Pétervárban játszák a mérkőzéseit. Ez a meccs Sevillában, így a spanyolok élvezhetik a hazai környezet előnyét. Azonban nézzük először az Észak-Európa képviselőjét. Svédország jól játszot a kvalifikálásban a VB-re, eddig 2 meccs után a 2.-ik helyen van teljes pontszámmal, éppen Spanyolország mögött, aki azonban 3 meccset játszott le 2 győzelemmel és 1 döntetlennel. Bár nem szeretném nagyon túlbecsülni a svédek győzelmét Koszovóban 3:0 és otthon Grúzia ellen 1:0. Egy másik versenyben, a Nemzetek Ligáján, a csoportjában Franciaországgal, Portugáliával és Horvátországgal egészen az utolsó, 4.-ik helyen végzett egyetlen győzelemmel és 5 vereséggel. Svédország kulcsfontosságú játékosa talán Emil Forsberg lesz, aki Lipcse mezében az idén 7 gólt szerzett. A következő fontos játékos Alexander Isak lesz, aki Real Sociedadnál játszott, így gazdag tapasztalatai vannak a spanyol labdarúgással. Az idei évadában 17 gólt szerzett. A védőkből érdemes megemlíteni Victor Lindelöfet Manchester Unitedből, a többiekből talán Dejan Kulusevskit Juventusztól 4 góllal, Robin Quaisont Mainz-ból 6 góllal, vagy Mattias Svanberget Bolognából –5 góllal. 

Mindenesetre a spanyolok nagy favoritok ezen a meccsen és a papíron gyengébb svédekkel meg kellene nekik bírkózni. Annál inkább, hogy otthon játszanak. Hiszen 12 meccsből, amelyeket otthon játszottak, 10-2-0 a mérlege, tehát egyetlen vereséget sem nem szenvedett ezekben. A döntetlenekből az egyik gólnélküli volt Portugáliával az előkészítőben az EURO előtt, és egy talán meglepő dönti Görögországgal a VB kvalifikálásában. Ennek ellenére a spanyol csapat zsúfolt kiváló minőségű játékosokkal, mint a támadásban Ferran Torres Manch. Cityből 7 góllal, Gerard Moreno Villarrealtól  23 góllal, Alvaro Morata Juventusztól  11 góllal. Hasonló minőség van a pálya közepén is, vagy a védelemben. Ezek a focisták PSG, Napoli, Lipcse, Liverpool, Chelsea, Manch. City klubjaiban játszanak, és persze a hazai La Ligán Barcelona, Atl. Madrid, Villarreal vagy Valencia kluboknál. A Nemzetek Ligáján a spanyolok a csoportjukat megnyerték Németország, Svájc és Ukrajna előtt, amikor az utolsó meccsben a németek fájdalmas 6:0 vereséget szenvedtek. A csapatot egy nagyon tapasztalt tréner vezeti, Luis Enrique.

Nem is gondolkodok sokáig a fogadáson, mivel a szorzók lassan, de biztosan csökkennek, ezért még megéri velük fogadni, javasolom, hogy a spanyolok győzelmére fogadjanak még most. 

A mi tippünk: Spanyolország győzelme – a legjobb oddsok a 20bet fogadóirodánál találhatóak